zondag, maart 30, 2008

Adam Bomb: Vuurwerk & Rock 'n Roll

Adam Bomb Live !!!!
"I know it's only rock and roll, but I like it, like it, yes I do!". Méér moet dat niet zijn? Of toch? Misschien gitaren die vuurwerk spuwen of in brand gestoken worden? Ok, voeg daar dan nog een flinke dosis 'ambiance' en de woorden 'rock' en 'feestje' en je hebt een fraaie samenvatting van het uitstekende optreden van Adam Bomb en de zijnen, gisteren in Jeugdhuis Joko.

Drie bands (Dieselrocker en Motorcity Braggs, beiden goed maar zeker niet fantastisch en headliner Adam Bomb), twee gratis vaten én gratis inkom! Het leek haast té mooi om waar te zijn, maar dàt was het scenario. We speelden dan maar al té graag de rol van enthousiast en dankbaar publiek.

Adam Bomb begon aan zijn energieke set omstreeks half elf, wat goed uikwam, want ondertussen waren ook de vele KV Mechelen-supporters aangekomen, ze hadden wel niet gewonnen 'maar 't was toch een goei match'. Allez, vooruit. Ze waren alleszins nog op tijd voor de gratis vaten én om te rocken!

Adam Bomb & devote fan...
Rock like fuck! Het is nog steeds het devies van Adam Bomb. En precies dat zou hin een dikke twee uur, of was het toch langer, doen. Al bij het eerste nummer spuwde Bombs gitaar veelvuldig vuur, en dat zou tijdens het optreden nog enkele keren herhaald worden. En de muziek vraagt u? In your face (glam-/ hard-) rock 'n roll van de bovenste plank, met schitterend gitaargeweld. Voor minder doet Bomb het niet. Met eigen werk waaronder van "Rock Like Fuck" ondermeer "If This is Love I want My Money Back", "Mess Around", "Backbiter" en natuurlijk "Rock Like Fuck". Maar ook songs uit andere albums zoals "Get Animal I & II", "Fatal Attraction", "Pure Sex" en "New York Times" kwamen aan bod. En, ook dit keer werden we getrakteerd op enkele fijne covers, in ruwe Bomb-rockjasjes. Zoals Frank Sinatra's "New York, New York", "Rock And Roll All Night" van Kiss, The Who's "Won't Get Fooled Again" en natuurlijk "It's Only Rock 'n Roll" van de rollende steentjes...

Adam Bomb Live!
Aan het einde van de set werd, als vast ritueel, Bombs roze (jawel) gitaar in brand gestoken, waarna Bomb & co nog enkele malen teruggeroepen werden voor opnieuw stomende bissen; weerom knallers van rocksongs. Of wat had u gedacht?

Adam Bomb Live !!!!
Yes. It's only rock 'n roll. But I sure did and do like it ! Adam Bomb will return. Ik zal erbij zijn. En u?
M@rkec & Adam Bomb

Alle foto's: (c) Markec / met dank aan Luc Swaenen (Foto Bomb & Markec)
Méér foto's op mijn flickr.com page:
.