vrijdag, augustus 31, 2012

Elvis Has Just Left The Building: Markec' Choice #41

We houden de traditie in ere. Het is alweer vrijdag, het weekend is niet ver weg meer en we geven je ons wekelijks Spotify-lijstje mee. Ook nu weer 33 liedjes en ongeveer 2 uur luistertijd.

Blues, rock, pop, ... gebracht door ondermeer Frank Zappa (nu die op Spotify is 'geland', zul je die wel vaker in de lijstjes tegen komen, we zijn fan!), Dani  Wilde, Rolling Stones, Golden Earring, Sebadoh, Camile O' Sulivan,

donderdag, augustus 30, 2012

Maanrock 2012 - dag 2

Raymond van het Groenewoud - foto © Markec
Raymond van het Groenewoud mocht zondag 26 augustus als laatste 'het licht uitdoen'. Maanrock 2012, dag 2 zat erop en zo-ook de alweer zeventiende  editie. Ook nu viel er voor elk wat wils te beleven: alle mogelijke genres kwamen aan bod; van de kleinkunst van De Held over de postrock van Statue tot en met de metal van Diablo Boulevard...

Sterke Scabs, Groots Golden Earring op Boerenrock


We durven het haast niet bekennen. Markec had Golden Earring nog niét live gezien. Shande? Eigenlijk wel. Daar kwam zaterdag 25 augustus eindelijk verandering in gelukkig. Golden Earring stond op de affiche van Boerenrock en zette er een veel te korte maar uitstekende set neer. Het was genieten van onversneden, eerlijke en pretentieloze rock ’n roll van de bovenste plank. En eerst waren er nog The Scabs!

zondag, augustus 26, 2012

De geniale 'onzin' van het Chris Joris Trio

visual: © Kris Vanderstraeten - Jazzzolder
Vrijdagavond 24 augustus, terwijl Vis-Pop in volop bezig was aan een topeditie, speelde in de Mechelse Jazzzolder Mechelaar Chris Joris samen met Laurent Blondiau en Jean Demey. Samen vormen zij het Chris Joris Trio. Op papier speelt multi-instrumentalist-percussionist Joris percussie en drums, maar dat werd vrijdag evengoed saxofoon, klarinet en piano. Blondiau “kan alleen trompet spelen” volgens Joris, maar ook zijn pianospel was dik in orde en Jean Demey ruilde de contrabas soms in voor blaasinstrument.