vrijdag, juli 01, 2005

School's Out...

Begin van de vakantie voor de leerlingen, studenten en menig onderwijzend personeel. Sommigen zijn wellicht al vertrokken naar de zon, of naar andere oorden, anderen brengen hun vakantie door in Mechelen. Sommigen hebben redenen om te feesten, nemen lekker lang vakantie en gaan dan er weer flink tegenaan, maar er zijn ook de minder fortuinlijken die aankijken tegen een "tweede zit" en dus hun vakantie aanzienlijk ingekort zien, of nog anderen die een jaar moeten opnieuw doen straks in september. Ja, het is weer die tijd van 't jaar. De lessen zijn voorbij en de zomervakantie begint.

Ik weet nog hoe ik als puber, haast als ritueel, na het thuiskomen van "de echt de laatste" schooldag, telkens een welbepaalde rocksong loeihard door mijn stereoketen liet knallen... die song draag ik nu met veel plezier op aan de toffe jongens en meisjes van het 6de jaar waarvan ik titularis was, en aan alle leerlingen en studenten....

SCHOOL'S OUT!

Well we got no choice
All the girls and boys
Makin all that noise
'Cause they found new toys
Well we can't salute ya
Can't find a flag
If that don't suit ya
That's a drag

School's out for summer
School's out forever
School's been blown to pieces

No more pencils

No more books
No more teacher's dirty looks

Well we got no class
And we got no principles
And we got no innocence
We can't even think of a word that rhymes

School's out for summer
School's out forever
School's been blown to pieces

No more pencils
No more books
No more teacher's dirty looks

Out for summer
Out till fall
We might not go back at all

School's out forever
School's out for summer
School's out with fever
School's out completely

Getekend: Vincent Furnier, aka ALICE COOPER, anno 1972
De man die doorbreekt in '71 met "I'm Eighteen", later scoort met "Elected", deze "School's Out", "Halo Of Flies" en het zweemzoete "How You Gonna See Me Now". Comeback in '89 met "Poison". Cooper stond en staat bekend voor spectaculaire podiumact, inclusief verkleedpartijen en reptielen on stage... (Rammstein en Marylin Manson haalden hier de spreekwoordelijke mosterd - én bij Bauhaus en Laibach).
(Cooper brengt trouwens over enkele dagen, 4 juli om precies te zijn, een nieuw album uit: "Dirty Diamonds".)

Leerlingen, studenten, leerkrachten, aanvullend onderwijzend personeel, en eigenlijk elkeen die het geluk geniet nu vakantie te hebben, ... GENIET ERVAN!

8 opmerkingen:

Jeroen zei

Poison moet zowat de eerste "harde" cd zijn die ik kocht. Ik heb ook nog een verzamelcd liggen met nummers uit de vroege periode van Alice Cooper. Lang geleden dat ik daar nog naar geluisterd heb.

Geen zomervakantie voor mij. Ik zal waarschijnlijk pas in september wat verlof kunnen pakken. Wat me er niet zal van weerhouden om in juli en augustus hier en daar een snipperdag te nemen.

Markec zei

Hoi, Jeroen.

Een aangename verrassing dat je Alice Cooper apprecieren kan ;-)
Ik hou vooral van de "oude" Cooper, die van "Only Women Bleed", "Elected", "Billion Dollar Babies", "School's Out", "Under My Wheels", "No More Mr. Nice Guy" en "Halo Of Flies", maar "Poison" was idd. een knalschijf...

We zullen proberen eens af te spreken op een van je snipperdagen he ;-)

Markec zei

Alice Cooper staat op 18 juli in de 013 in Tilburg. Misschien ga ik nog proberen er naar toe te gaan.. maar of het nog zal lukken (er geraken, teruggeraken, nog een ticket versieren..)

Anoniem zei

i love the text "school's out".
Bij mij duurt het nog 3 weken eer de school out is, maar ik krijg door jouw blogje wel het lang uitgestelde zomergevoel.
Groetjes, Hanna

Markec zei

Ha, Hanna!

Nog even volhouden! En als je wil gaan we samen eens ene er op drinken op één van die vele terrasjes waar wij het zo graag over hebben op mechelen.blogt.be

;-)

Anoniem zei

awel, zou leuk zijn.
Ik werk nog tot de 20e juli, daarna zien we wel he. Groetjes, Hanna

Markec zei

Prima ;-)

Markec zei

ggj