vrijdag, maart 15, 2013

Psalm 69 - Markec' Choice #69

Deze vrijdag pakken we uit met de negenenzestigste editie van 'Markec' Choice', het wekelijkse spotify-lijstje. Ook nu ruim twee uur muziek met drieëndertig liedjes.

Titel werd toepasselijk 'Psalm 69'. Met muziek van Ministry, The Stooges, Sonic Youth, R.E.M., Iggy Pop, David Bowie, Adrian Belew, Boudewijn de Groot, Patti Smith, Violent Femmes, Thomas Dutronc, Nick Cave and the Bad Seeds, No Angry Young Man, Warren Zevon, Adam Sandler,

donderdag, maart 14, 2013

Concertagenda 2013 (update 15)

 In maart en mei zien we vier (4!) keer Boudewijn de Groot (voorlopig?) afscheid nemen. Daarmee beginnen we morgen, vrijdag  15 maart met een eerste van die concerten uit onze selectie in Nijmegen.  En in maart en april en de volgende maanden staat er nog veel geprogrammeerd. Dat kon je al in de vorige updates lezen. Er werden nog enkele toppers aan het lijstje toegevoegd: Peter Murphy 'celebrates 35 years of Bauhaus' (!), Nick Cave and the Bad Seeds, Patti Smith, Simple Minds - twee keer bovenop de trip naar de UK in april; twee novemberavonden op rij in Antwerpen en Brussel, The Black Crowes, Megadeth. Amai? Amai !!

Ondertussen leven we in spanning en hopen we dat het gerucht over een Bowie-tour waarheid blijkt!

Update #15 van de concertagenda:

dinsdag, maart 12, 2013

Jelle Van Giel Group maakt perfecte soundtrack bij een film die dringend gedraaid moet worden

foto: © jellevangiel.com - tekening © Kris Vanderstraeten  
Daar waar er al eens duchtig afgeweken wordt van het conventionele parcours bij Jazzzolder Mechelen, ging het er vrijdag 8 maart een stuk conventioneler aan toe. Maar avontuurlijk, ritmisch en .. ‘gewoon’ erg mooi, dat was het ook!
Percussionist Jelle Van Giel en de naar hem genoemde Group brachten een zeer gewaardeerde set waarbij jazz aanschurkte aan Zappa’esque composities en Miles met hier en daar bluesy knipoogjes. Aan een ‘great groove’ was ook nooit gebrek. Knappe composities met een sterke opbouw, sterke ritmes met veel power, melancholic moods: it was all there...

maandag, maart 11, 2013

Nieuwe Beyond The Labyrinth-single verhaalt over helende krachten van muziek

(foto hoes: ©  Reinhold Podevijn)
 “Beyond The Labyrinth gelooft in de helende krachten van muziek”. Dat staat in het ‘mission statement’ van de band. Daarom was de keuze om een song als ‘Healer’ te schrijven, een evidentie voor Beyond The Labyrinth.

Healer’ werd geschreven met als motto: "songwriting van Abba pogen te combineren met de power van AC/DC". De song behoort tot een van de lichtere en meer toegankelijkere songs van BTL. De single komt uit via iTunes op 15 maart, maar de clip kun je nu al bekijken.

zondag, maart 10, 2013

Mechelse groove metal-sensatie Black Vulture pakt uit met eigen festival

Black Vulture op Dijlefeesten '12 - © Markec
 Zaterdag 18 mei 2013 vindt in Club Kamikaze, Mechelen,  de eerste editie van ‘Vulturefest’ plaats, een festival, georganiseerd door de Mechelse groove metal-sensatie Black Vulture. Vulturefest biedt plaats aan het betere hardere werk uit het Mechelse. Negen verschillende bands uit het Mechelse treden die dag op, met als hoofdact de initiator Black Vulture.