vrijdag, juni 08, 2012

When The Levee Breaks: Markec' Choice #29

Vrijdag! Dus: een lijstje. 'When The Levee Breaks' vind je een paar keer terug in Markec' Choice #29, als cover (W.A.S.P., Kerstin Hirsh), of gesampled (Beastie Boys). De heren wiens uitvoering het bekendste is, staan ook in dit lijstje, maar niet met dat nummer want van Led Zeppelin is zomaar niet alles beschikbaar via Spotify. Dus kozen we een ander nummer... En, zoals vaak, zijn er nog hier en daar subtiele en overduidelijke links of te vinden in de speellijst...

donderdag, juni 07, 2012

Nietsontziende geluidsstorm: Taste of SUGAR

We hebben het gehaald. Overleefd. Zonder aanhoudend gepiep in onze oren. Zondag 3 juni sloeg Bob Mould toe in de AB met het geniale gitaargeweld van ‘Copper Blue’, dat legendarische eerste Sugar-album uit 1992.

De gitaarnoiseveteraan, die onze eeuwige dankbaarheid heeft voor diens sublieme noisy power gitaarpunkpop van Hüsker Dü, imponeerde ook nu weer. Gitaar omgorden, meteen de beuk erin, geen franjes, geen gedoe, gaan tegen 200 per uur en in your face hypernerveuze melodieuze power gitaarrocksalvo’s afvuren. Zo was het bij Sugar. Zo doet Mould dat nog altijd. Zo-ook zondag in de AB Box. No surrender.

woensdag, juni 06, 2012

#wb12: Oerdegelijk Metallica, Subliem Soundgarden

“Something beautiful is growing in my Soundgarden”. Het staat te lezen op één van de bands cd’s en het dekt eigenlijk volledig de lading van hun doortocht op Werchter Boutique 2012. Jawel, Soundgarden waren een weinig subliem op deze hardere editie van het eendaagse festival waar een sterk Metallica bijna alle bands tot support reduceerde. Bijna want die vlieger ging niét op voor Soundgarden.

Soundgarden haalde menig twijfelaar over de brug, voor anderen was het misschien gewoon reden om naar het festival af te zakken die maandag 28 mei. Zo-ook voor The Markec Files.

dinsdag, juni 05, 2012

Concertagenda 2012-2013: Update 6

Terwijl we langzaam maar zeker de reviews-achterstand pogen in te halen, kwamen er al weer wat concertjes bij op het lijstje.  Bij de toevoegingen: Beach House, Richard Hawley, Garbage en Arno! Vanaf morgen, ten laatste maandag, zijn we hopelijk bijgebeend. Verwacht: verslagjes van Werchter Boutique, Oli Brown en Bob Mould...

Update #6 van de concertagenda: