donderdag, november 19, 2009

Deep Purple's Rapture of the Deep @ Antwerpen - The Battle Still Rages On!
Weerom een diep-purpere avond vol hoogtepunten, die woensdagavond (18.11.09) in de Lotto Arena. Ian Gillan, 64 ondertussen, is nog steeds in optima forma: ja, zijn stem ook. Steve Morse is nog steeds God en bewees al langer dat Richie Blackmore best vervangbaar is.. het immer strakke baswerk van Roger Glover, die solide drums van Ian Paice, die geweldige keys van Don Airey.

Ja, het was weer fantastisch. En eigenlijk kan ik voor dit verslag schaamteloos mijn lofzang die ik uitte in mijn concertverslagen van hun vorige doortochten kopiëren, want jawel: ook nu was het enorm sterk. Veel jonge, door de pers gehypte, bandjes kunnen een puntje zuigen aan wat deze levende legende keer op keer weer presteert. Zoveel is duidelijk!

maandag, november 16, 2009

Dial.. (CC) M for murder... in de ban van The Master of Suspense


Cultuurcentrum Mechelen is dezer dagen volledig in de ban van de Master of Suspense! In de film Double Take van Johan Grimonprez wordt Hitch vermoord... nog tot en met 13 december te zien samen met de film Nostalgia (Pieter Geenen), nek aan nek, onder de naam "Shot By Both Sides". in de Garage. Op 2 december is er de interessante lezing "About Hitchcock", door Professor Nándor Bokor, ook in De Garage.

Maar het sidderen en beven begon al afgelopen zaterdag 14 november met "Dial CCM for Murder"!