maandag, november 16, 2009

Dial.. (CC) M for murder... in de ban van The Master of Suspense


Cultuurcentrum Mechelen is dezer dagen volledig in de ban van de Master of Suspense! In de film Double Take van Johan Grimonprez wordt Hitch vermoord... nog tot en met 13 december te zien samen met de film Nostalgia (Pieter Geenen), nek aan nek, onder de naam "Shot By Both Sides". in de Garage. Op 2 december is er de interessante lezing "About Hitchcock", door Professor Nándor Bokor, ook in De Garage.

Maar het sidderen en beven begon al afgelopen zaterdag 14 november met "Dial CCM for Murder"!

De houten lamellen kraakten, voetstappen in de donkere kerk, een schaduw op de gaanderij, een schot. Het zweet parelde ieders voorhoofd, de handen voelden klam aan, een siddering trok door je rug en dan … Maar, ik heb het overleefd... Gelukkig! En, daarom breng ik ook graag verslag uit van deze enge maar fijne avond...
Bij het binnenkomen van het CC wandelde je door een reusachtig rookgordijn en stond je oog in een oog met een bebloedde telefoon. Eek! Zou ik wel blijven, of vluchten? "Dapper blijven, Mark!" Toch maar gebleven dus.

't Werd een avond vol spanning. Je kon kijken naar 'Double Take', alsook de beruchte Hitchcockserie "Alfred Hitcock Presents". En er was de film "The Wrong Man" (1956), het echt gebeurde verhaal van een onterecht beschuldigde jazzmuzikant.
En er was ook heel erg veel aanstekelijke, dwingende... muziek!
>> Lees verder op Mechelen Blogt!
... als je durft!
.

Geen opmerkingen: