dinsdag, april 10, 2007

Paasmaandag: Symfo-onderonsje met Erik Norlander's Rocket Scientists & Lana Lane


Paasmaandag bracht ik door in de Biebob met de bands DIAL (Kristoffer Gildenlow, Liselotte Hegt, Rommert Van der Meer), Erik Norlander en diens Rocket Scientists én, The Queen of Symfo: LANA LANE

Was het goed? Mmnn..ja.. maar...
aan de sound schorde een en ander.. soms kwamen bepaalde instrumenten er amper door, dan weer de zang.. tijdens een rustig nummer werden de zang van Mark McCrite en de Keys van Erik Norlander volledig overstemd... McCrite stond op een bepaald moment een gevoelig stuk te soleren: maar daar hoorden wij niets van. Zonde!

EN.. erh.. WAAR WAS HET VOLK ? Nog nooit zo weinig volk in de Biebob gezien....
Nu ja, het was ook wel Paasmaandag... We hoefden ons alleszins geen zorgen te maken om een 'goed plaatsje' te hebben, plaats was er genoeg...

Support Act DIAL was toch niet echt mijn ding, en viel mij dus tegen, had zo het gevoel dat de nummers niet "af" waren, het ging "nergens heen", en het leek ook alsmaar te kabbelen en nooit op gang te komen... Maar: Kristoffer Gildenlow niet zo heel lang geleden nog lid van Pain of Salvation, samen met broer Daniel, toonde zich een begenadigd zanger. Zijn stem lijkt trouwens wel erg op die van zijn broer Daniel... Niet dat dat een bezwaar is. Maar de zang van chanteuse/ bassiste Lieselotte Hegt viel me énorm tegen, ze leek niet echt toon te kunnen houden, en een echt overtuigend/ aangenaam stemgeluid had ze wat mij betreft ook niet echt. Bovendien leek ze er wel érg tegen haar zin te staan. Maar goed, daar kan de lage opkomst wat met te maken hebben.
Op de set nummers met namen zoals "Wounded", "Sadness" en "Synchronised"...

Maar, goed... ik kwam natuurlijk in de eerste plaats voor Erik Norlander, zijn Rocket Scientists én zijn echtgenote aka Queen of Symfonic Rock: Lana Lane!

Toen Rocket Scientists (Erik Norlander, Don Schiff, Mark McCrite, Peer Verschuren en Ernst Van Ee) rond 20.30 aan hun set(s!) begonnen, was er nog steeds bitter weinig volk in de Biebob. Het zou helaas zo blijven. Maar niet getreurd: verwend worden op prachtige muziek: dàt zouden we!!!

ROCKET SCIENTISTS brachten veel werk van het nieuwe album '"Revolution Road" , mooi gemend met nummers uit de eerste twee albums.... En ja, vermits ook Don Schiff van de partij was, mocht hij, net zoals op de vorige tour (2001) in onze contrijen, zijn trukje met de Chapman/ Emmet NS Stick nog eens demonstreren ;-)

Van ROCKET SCIENTISTS kende ik vooralsnog weinig nummers (van Norlander solo enkele, van Lana Lane ken ik een heel pak meer), maar deze live-kennismaking was prima....
Erik Norlander is nog steeds een geniale keyboard-wizzard en ik was ook erg aangenaam verrast door de gitarist Peer Verschuren - wat een virtuoos annex gekke bekkentrekker! - alsook door Mark McCrite die behalve goed gitaarspelen ook op de vocalen erg goed zijn mannetje stond!

Op de setlist ondermeer:
Medley / THE SKY IS FALLING / BETTER VIEW / SAVIOUR EVERY MOMENT (niet zeker van!) / MURDER / instrumental met Don Schiff/ een nummer door enkel McCrite en Norlander: volledig overstemd, dus ongenietbaar, danku meneer de geluidsman ! /

- Lana Lane wordt geïntroduceerd, dan samen met Lana Lane:
OBLIVON DAYS / REVOLUTION ROAD

In de tweede set, toen was het ondertussen 22.20 zouden alle muzikanten - behalve Schiff - terug op het podium verschijnen voor een volledige LANA LANE set. En we werden getrakteerd... Lane Lane: "We're gonna do the entire Lady MacBeth album!" Wow!
Amai... wat klinken die nummers fantastisch Live ;-)

Voor elkeen die dit album in huis heeft, is dan de setlist gekend, maar voor de volledigheid:
THE DREAM THAT NEVER ENDS / SOMEONE TO BELIEVE / OUR TIME NOW /
SUMMON THE DEVIL / NO TOMORROW / SHINE ON GOLDEN SUN / KEEPER OF THE FLAME / WE HAD THE WORLD / DUNSINANE WALLS
+
WHITE RABBIT (Jefferson Airplane !!!)

Hoogtepunten voor mij:
- ROCKET SCIENTISTS "The Sky is Falling", "Murder", "Oblivion Days" en "Revolutionoad"...
- LANA LANE: "The Dream Never Ends" - wat een superkrachtige powerversie !!!, "Summon Devil" - zelfde opmerking (!), "No Tomorrow" - zoo moooi...., "Keeper of the Flame" en "Dunsinane Walls"... Ah jaa.. en die leuke stevige "White Rabbit" versie...

ERIK NORLANDER is nog steeds een meesterlijk muzikant/ keyboard genie... Lana Lane nog altijd een grote dame, The Queen of Prog ... Wat een stem!

Hoge kwaliteit voor ocharme € 15 !

Een schande dat er zo weinig volk was !!! Respect voor de muzikanten dat zij het zich niet aantrokken en toch een prachtshow neerzetten .
.

maandag, april 09, 2007

Stille Waters op Paaszondag

Schitterend weer was het op Paasdag. Een perfecte dag voor een dagje uit. Wij kozen voor het land van de Stille Waters en trokken naar Sint-Amands, Weert en Temse. We waren natuurlijk niet de enige dagjesmensen daar, maar al bij al viel het nogal mee wat drukte betreft.

Enkele impressies van een dagje aan de Schelde kan je bekijken op Flickr.com:
http://www.flickr.com/photos/markec/451344696/

relevante tags aldaar: 'schelde', 'scheldeland', 'sint-amands'...
*.