zaterdag, juli 09, 2005

Jongedames met Klasse!

Net terug van Beleuvenissen, doordat ik een lift naar Mechelen aangeboden kreeg, kon ik beide concerten bijwonen...
Hier zijn alvast de setlists van de beide optredens:

>> 21.15-22.05 uur
AFTER THE GOLDRUSH (N. Young)
DORMEZ DORMEZ
LA PLUS BELLE DE CEANS
LES DOUZE MOIS
een arabisch nummer (nieuw!)
DE WANHOOP
HELPLESSLY HOPING (Crosby, Stills, Nash & Young)
MARIE MADELEINE
RINALDO
LE RENARD ET LA BELETTE
'T SMIDJE
DE WANHOOP VAN EEN MEES
OPZIJ (H. Van Veen)

>> 22.30-23.40
DE DRIE MAAGDEKENS
DORAN
LA PLUS BELLE DE CEANS
LES DOUZE MOIS
een arabisch nummer
JASIO U PANA
AL BEOLE 17
MARIE MADELEINE
RINALDO
LE RENARD ET LA BELETTE
'T SMIDJE
DE WANHOOP VAN EEN MEES
OPZIJ (H. Van Veen)
----
bis
---
DE KLACHT VAN EEN VERSTOTEN MINNARES
JUMBALAYA (H. Williams)

persoonlijk vond ik zowel setlistkeuze, sfeer als prestaties van Laïs van de tweede set beter...
En nu.. Dormez Dormez ;-)

vrijdag, juli 08, 2005

Laïs op BeLEUVENissen. En u?

Vandaag, vrijdag 8 juli, is Laïs te gast op het Folkluik van het gratis festival 'Beleuvenissen'. Het evenement vindt plaats in het centrum van Leuven. Op de verschillende Leuvense pleinen, kan je behalve Laïs o.m. genieten van Luar de Lubre, Sois Belle en Captain Gumbo.

Laïs zal het podium van de Oude Markt onveilig maken. De groep speelt twee concerten van telkens een uur. Aanvang van het eerste concert is voorzien om 21.00 uur. Het tweede concert begint om 22.30 uur. (bron: www.lais.be).

Ik zal er zijn, (en u?)

Het zal me benieuwen of de jongedames straks ook werk zullen brengen uit hun binnenkort te verschijnen nieuwe (dubbel) CD...

donderdag, juli 07, 2005

Nieuwe Simple Minds single in Live Premiere in Arezzo (Italië)

Simple Minds zijn aanstaande zondag te gast op Festival Bar in Arezzo, Italië. De groep zal er zijn gloednieuwe single "Home", die pas op 5 december wordt uitgebracht, een live-première geven. Het mini-optreden wordt gefilmd, en wellicht worden er shots van gebruikt voor de videoclip. De single gaat het album "Black & White 050505" vooraf, dat op 12 september verschijnt.
Simple Minds: Kerr/ Gaynor/ Duffy/ Burchill
(foto: (c) Arjen van den Berg)

Meer informatie op www.sparkle.be

Knappe foto's Arrow Rock Festival (11.06) op RockReport.be

Enkele weken geleden schreef ik een verslagje van Arrow Rock, waar ik ondermeer kon genieten van de optredens van Kansas, Styx, Thunder, Glenn Hughes en Dream Theater.

Fotograaf/ muziekliefhebber
/ toffe mens Franky Bruyneel die we daar ook zagen, schreef een tof verslag op de Rock Report site, en wat meer is hij plaatste er zijn meer dan knappe foto's ook!

Als voorsmaakje, kiekjes van Thunder (Danny Bowes & Ben Matthews) en Glenn Hughes (& J.J. Marsh). In mijn Arrow Rock Verslag, heb ik ook nog enkele foto's geplaatst. Dit alles met toestemming van de sympathieke fotograaf natuurlijk.

dinsdag, juli 05, 2005

Simple Minds: Black & White 050505 !

De koorts begint te stijgen! Het is dus officieel! Op 12 september komt eindelijk de nieuwe Simple Minds CD uit: "Black & White 050505". De eerste single, "Home", verschijnt op 5 september.

"Sanctuary Records
are pleased to announce the worldwide signing of Simple Minds. The band will release their first album on the Sanctuary Record label in the UK and rest of Europe on Monday September 12 (US release date- September 13). Entitled "Black & White 050505", the album is being hailed as a return to form to their classic atmospheric albums - 1982's "New Gold Dream" and 1984's "Sparkle In The Rain". " The first single taken from the album, "Home", is released September 5th. "

Meer info: www.sparkle.be

Home Alone Again...

M. Culckins is Home Alone Again. En deze keer komt ene M.J. langs die officieel vrijgesproken is van niet zulke fraaie zaakjes. We zien hoe moeilijk het is om M.J. buiten te houden...

Bekijk de trailer: /homealoneagain.wmv

(elke gelijkenis met bestaande personen of gebeurtenissen is niet toevallig)

;-)