vrijdag, januari 27, 2012

Sex Verandert Alles - Markec' Choice #10

Sex Verandert Alles. Toch volgens de zanger van het liedje. Of de vlag de lading dekt (hm.. woordkeuze) weet ik niet maar alleszins: aflevering 10 van 'Markec' Choice' is een feit.

Het is dan ook vrijdag. Dus tijd voor een nieuw Spotify-lijstje... Met weerom een veelheid aan muziekstijlen -  soul, rock, new wave, hard rock,... vanalles -  én bands...

woensdag, januari 25, 2012

Wat als.... je Noordkaaps 'Ik Hou Van U' in een hardrockversie zou spelen?

 Dat vroeg Beyond The Labyrinth zich af...Dinsdag 10 januari mochten Stijn Meuris (ex-Noordkaap, ex-Monza, Meuris), Gregory Frateur (Dez Mona) en Tom Pintens in het één-programma 'De Laatste Show' toelichting geven bij de nieuwe zaalshow 'Zware Metalen' waarmee het gezelschap Hardrock- en Metalklassiekers naar het grote publiek wil hertalen. Net zoals Meuris en co zitten de songs duidelijk in een ander jasje dan normaal. Zo bleek ook uit hun vertolking van Mötorheads 'Ace of Spades'...

Op de facebook pagina van De Laatste Show waren, meteen na het programma en ook al tijdens, de reacties legio: sommigen vonden de aanpak origineel en fris, anderen waren verbaasd over deze 'aanpak', tot verontwaardigd .

Echo & The Bunnymen: de Sfeer van Grote Dagen


Echo & The Bunnymen
zijn één van de grote gangmakers en overlevers uit de New Wave en Postpunk. Van de originele line up blijven nog enkel zanger 'loudmouth' Ian McCulloch en gitarist Will Sergeant over. Optreden zijn ze, met korte onderbrekingen, splits en reunies, blijven doen. Meestal zijn die shows goed, maar het humeur en de arrogantie van 'Mac' willen al eens roet in het eten gooien. Op hun huidige tour brengt de band het debuutalbum Crocodiles (1980) en de follow-up Heaven Up There (1981) integraal (of toch quasi).

Zo-ook vrijdag 20 januari 2012 in de AB. Dat het een uitstekende setlist zou worden, wist je dus al bij voorbaat... Ian's ever chaning moods: afwachten! Maar de Bunnies, met een - aanvankelijk toch - goed gemutste McCulloch, zetten een sterke set neer...

dinsdag, januari 24, 2012

Het plan van Mira: sterke verhalen, prachtige liedjes


Mira's derde album, dat gewoon 'Mira' getiteld is, was al te krijgen in november, maar ik besloot geduldig te wachten tot de cd-voorstelling op donderdag 19 januari 2012 in de AB Club. En dat is voorwaar gelukt.  Ok, 'Het Plan' had ik al gehoord. En 'Foto's van Feestjes' bracht ze vorig jaar in Bonheiden  in het voorprogramma van Luka Bloom.  Uiteraard heel benieuwd naar de andere liedjes, en ook hoe de chanteuse nu zou klinken mét 'full band', dus niet meer moederziel alleen achter de vleugel en hoe dat 'afwerpen' van dat huwelijk tussen lichte Antwerpse tongval en tussentaal, die de vorige twee albums kenmerkten, zou klinken.

Om je niet langer in spanning te houden: dat klonk erg goed! Die nieuwe liedjes zijn stuk voor stuk kleine kunstwerkjes.