woensdag, januari 25, 2012

Wat als.... je Noordkaaps 'Ik Hou Van U' in een hardrockversie zou spelen?

 Dat vroeg Beyond The Labyrinth zich af...Dinsdag 10 januari mochten Stijn Meuris (ex-Noordkaap, ex-Monza, Meuris), Gregory Frateur (Dez Mona) en Tom Pintens in het één-programma 'De Laatste Show' toelichting geven bij de nieuwe zaalshow 'Zware Metalen' waarmee het gezelschap Hardrock- en Metalklassiekers naar het grote publiek wil hertalen. Net zoals Meuris en co zitten de songs duidelijk in een ander jasje dan normaal. Zo bleek ook uit hun vertolking van Mötorheads 'Ace of Spades'...

Op de facebook pagina van De Laatste Show waren, meteen na het programma en ook al tijdens, de reacties legio: sommigen vonden de aanpak origineel en fris, anderen waren verbaasd over deze 'aanpak', tot verontwaardigd .

Beyond The Labyrinth (BTL) wilde de verbazing die de aanpak van 'Zware Metalen' opwekte toch even aan het grote publiek laten voelen door, op hun eigen relativerende manier, een nummer van Noordkaap te herwerken. De keuze viel op het alombekende ‘Ik hou van u’.... maar dan wél gebruik makend van dezelfde criteria en middelen die ook Stijn Meuris had gehanteerd bij het bewerken van de gekozen  songs voor 'Zware Metalen'.

De song werd volledig in een nieuw jasje gestoken en verrijkt met zeer herkenbare Hardrock-invloeden: een Guns n’ Roses achtige-intro, een Iron Maiden-achtig riffje, een AC/DC-drumpartij – kortom: de muzikale achtergrond van Beyond The Labyrinth laat van zich spreken.

Even werd getwijfeld om ook de tekst van het lied aan te pakken en deze van het Nederlands naar het Engels te gaan vertalen, zoals ook Raf Van Brussel iedere morgen op JOE FM doet tijdens zijn rubriek ‘het betere vertaalwerk van...', maar van dat idee werd snel afgestapt toen bleek dat de vertaling van de al simpele Nederlandse tekst resulteerde in een al even simpele Engelstalige tekst waardoor de meerwaarde leek te smelten als sneeuw voor de zon....

Voor het eerst en waarschijnlijk dus ook voor het laatst kun je  genieten van Beyond The Labyrinth in het Nederlands, of kleinkunst in een hardrockersjasje!

Meer over Beyond The Labyrinth op de officiële bandwebstek.

Geen opmerkingen: