zaterdag, mei 29, 2010

T(h)e lauwe Scene overtuigt niet

The Scene; het waren/zijn jeugdhelden van me. Dat blijven ze ook wel. Maar of die helden het allemaal nog wel ménen? Hun uitstekende nieuwe CD "Liefde op Doorreis" ontlokt een spontaan en enthousiast "ja!". Het futloze optreden van gisteren, vrijdag 28 mei, doet echter anders vermoeden.

woensdag, mei 26, 2010

Puike pianovirtuositeit van Wim Mertens, maar...

Dinsdag (25.05) maakte ik een sterk optreden mee van Wim Mertens en de strijkers die deel uitmaken van zijn fijnbesnaarde Ensemble in de AB. We kregen een opeenstapeling van erg fraaie composities met goede opbouw en de nodige melancholie en dramatiek en dat betekent: behalve "Close Cover" en "Struggle for Pleasure" nog veel meer moois.... En de strijkers zorgden echt wel voor een meerwaarde, al was Wims pianowerk natuurlijk ook erg mooi.

Alleen jammer dat Mertens ook zo nodig moest "zingen". Met alle respect, maar naar mijn bescheiden mening, klonk dat écht nergens naar, vreemd dat een geschoold en uiterst begenadigd pianovirtuoos zulks zélf niet hoort... voor mij zette het toch wel een domper op de feestvreugde..

Maar toch ben ik blij deze man eens aan het werk gezien/gehoord te hebben, al hoop ik dat ie bij een volgende doortocht de vocals aan anderen overlaat of weglaat...

dinsdag, mei 25, 2010

Sfeervolle indie en vuile rock ’n roll: Superlijm, Too Tangled & The Van Jets

Vrijdag 21 mei tekende Cultuurcentrum Mechelen voor een avondje sfeervolle indie en smerige rock ’n roll. Wie erbij was, weet dat ik niet overdrijf. De daders? Superlijm, Too Tangled en The Van Jets. Het bleek een avond met voor elk wat wils. Het gros van het publiek was gekomen om de Oostendse variant van The Kooks, The Datsuns en The Police in één te beleven; The Van Jets, die inderdaad een stevige show neerzetten, maar wat mij betreft zorgde het sympathieke duo Too Tangled voor het absolute hoogtepunt met hun sexy dirty opzwepende indie-garagerock...

• Lees mijn volledige verslag van deze geweldige avond op Mechelen Blogt:
http://www.mechelenblogt.be/2010/05/sfeervolle-indie-en-vuile-rock-n-roll-superlijm-too-tangled-van-jets
.