woensdag, juli 21, 2010

XSM's Great Themes in Ieper-city

Sterk XSM overtuigt, imponeert, entertaint en rockt Ieper

XSM waren zondermeer terechte topper op de 'Muzikale Dinsdag' op 20 juli in Ieper. In 'no time' zetten ze het Ieperse Sint-Maartenplein 'in brand'. De setlist met daarop alle geweldige Simple Minds-classics die bandleden Brian McGee (drums) en Derek Forbes (bas) destijds mee inspeelden., hielp daar natuurlijk bij. En ook nu bleek dat zanger Owen Paul McGee (je weet wel, broer van en ook 'die zanger van 'Your My Favorite Waste Of Time') een absolute aanwinst is. En ook de toestenist en gitarist kweten zich uitstekend van hun taak.

zondag, juli 18, 2010

Oceans Apart, but we know the search is over...Zoals eerder aangekondigd pakt Beyond The Labyrinth rond het vierde kwartaal van dit jaar uit met het nieuwe album "Chapter III: Stories". Na de uitstekende singles "Saturation Point" en "Hidden Agenda" werd onlangs "Oceans Apart" uitgebracht. Een geweldig knappe ballad met een erg mooie en aangrijpende tekst. Voor zanger Jo De Boeck betekent het nummer heel erg veel, want autobiografisch. Niet te verwonderen dus dat Jo erg veel gevoel in dit knappe nummer legt.

De band maakte ook dit keer een videoclip voor de song en koos voor een erg originele aanpak: geniet van dit geweldige nummer en het al even knappe als originele filmpje/ stripverhaal!

De band hanteert een 'work in progress' concept: nummers worden eerst uitgebracht op EP's en belanden later, samen met nog ander werk, op het album. De muziekliefhebber heeft de keuze tussen een gatefold-single met authenciteitscertificaat of iTunes-download. Met dit systeem zien fans het album 'groeien'...
.