maandag, maart 08, 2010

Krachtig Kowzi en Vleugellam Venus

Vrijdag 5 maart trok ik naar het Cultuurcentrum om kennis te maken met Venus in Flames, geprikkeld en geïntrigeerd door de vele lofbetuigingen... En ik heb géén spijt van mijn bezoek aan het cultuurcentrum, maar dat heeft eigenlijk niets te maken met het - wat mij betreft - allesbehalve vlammende Venus in Flames, het was de filmische jazzy indierock van support act Kowzi die me een Aha-erlebnis én fijne start van het weekend bezorgde.

Jazzy funky soulvolle indie-rock” lees ik op mijn notities. Het omschrijft redelijk accuraat de sound van KOWZI. Dit viertal opende erg sterk met het erg sfeervolle en filmische ‘Aha’. Ik beeldde me meteen een film in en behalve dat flitste ook spontaan "Frank Zappa” door mijn hoofd. Later zou bassist Bart Van Lierde (ex-Zornik, Zita Swoon, ...) me vertellen dat ‘Aha’ inderdaad als filmmuziek gecomponeerd werd. "Aha!"

> Lees het volledige verslag op Mechelen Blogt
• http://www.mechelenblogt.be/2010/03/krachtig-kowzi-en-vleugellam-venus
.

zondag, maart 07, 2010

Lostboy! A.K.A. - 'Refugee'


Op 16 mei verschijnt het debuutalbum van Lostboy!A.K.A. Achter de 'AKA' schuilt de Schotse zanger Jim Kerr die al meer dan dertig jaar op de planken staat met Simple Minds. Is het dan over en uit met Simple Minds? Zeker niet, er staan zelfs een nieuwe tour en nieuw materiaal op stapel, maar Jim schreef naar eigen zeggen heel wat nummers die ie niet kon inpassen in het Simple Minds-verhaal maar toch op de wereld wou loslaten...

Vanavond (07.03.10) werd een eerste song onthuld:'Refugee'. Als je het mij vraagt: klinkt helemaal niet slecht... maar; luister en oordeel zelf!
.