dinsdag, juni 06, 2006

Operation Live Crime I & II - Queensrÿche !

Amai. Jawadde.
Jongens, jongens... Phew!

Net terug van Antwerpen, Hof Ter Lo ... Queensrÿche: Operation Mindcrime I & II ....

Geweldig!

Na een toch wel teleurstellend dertien in een dozijn hardrock/metal optreden van KILLER, - we hebben zelfs na het vijfde nummer besloten om maar weer naar de bar te gaan - steeg de spanning en al gauw was het tijd om naar de zaal terug te keren voor.. QUEENSRŸCHE !

Wat zou volgen was een schitterend spektakel....
Stipt 21.15 doofden de zaallichten. Het was zover!

Queensryche zette de set meteen stevig in met REVOLUTION CALLING... en ik wist toen al: er moet al veel gebeuren om dit concert nog te laten fout gaan... wat een power... wat een ambiance..... dan volgden OPERATION MINDCRIME - u raadt het: net als zijn voorganger luidkeels meegezongen...

SPEAK...... SPREADING THE DISEASE....

SISTER MARY....... THE NEEDLE LIES...... BREAKING THE SILENCE.....
I DON'T BELIEVE IN LOVE.....

De nummers van Mindcrime I werden niet allemaal gebracht maar toch ei zo na....
En hoe!!

Meteen na deze krakers van Mindcrime I kregen we een flinke portie Mindcrime II songs voorgeschoteld.. aangezien ik die CD nog steeds niet heb (maar hij is besteld!) , hoorde ik deze vandaag voor 't eerst; en ... ik was allerminst teleurgesteld, ze halen zonder moeite het hoge niveau van de voorganger!!!

Na de Mindcrime II set kregen we als afsluiter en grande finale EYES OF A STRANGER (van Mindcrime I)... Fenomenaal.....

Goeff Tate zijn stembereik is ongeloofelijk goed... dat is het minste wat gezegd kan worden... en er werd ongeloofelijk knap gemusiceerd..... O ja.. en er was ook een ander te zien natuurlijk: het hele verhaal wordt ook mooi geacteerd door Geoff Tate en gaste "Sister Mary"

Geen grote barcoschermen en veel rook.. Wel vijf fantastische muzikanten met een goed verhaal... en voor het spektakel zorgde in de eerste plaats het muzikale talent ..

Na EYES OF A STRANGER was de Mindcrime set over, maar het publiek riep om meer...

Wanneer de band terugkeerde werden we nog op een kleine trip naar het "EMPIRE"- album getrakteerd met utimuntende versies van JET CITY WOMAN en ... EMPIRE!!!!!!!

Ik hoopte nog stiekem op "Silent Lucidity", maar een mens kan niet alles hebben, is het niet?

Hoogtepunten? Goh.... er waren er zoveel.....

Revolution Calling! Operation Mindcrime! The Needle It Lies!!! Breaking The Silence!!! Empire!!! Eyes Of A Stranger!!

Was er dan niets "slecht"? Ja toch wel: het was vééél te kort! ;-))


2006 is al een goed concert-jaar geweest - enkele uitzonderingen niet te na gesproken - met enkele uitschieters... en daar is deze Queensrÿche zéker bij!!!!

Laat die Mindcrime II CD nu maar snel aankomen met Proxis, ennne.. hopelijk maken ze nog een Live CD & DVD van het hele Mindcrime I & II verhaal (LiveCrime hadden we al, maar nu kan het HELE verhaal verteld worden he!)

Na het optreden nog een praatje gemaakt met andere tevreden concertgangers - want tevreden dat was duidelijk iedereen, Queensrÿche kwam, zag en overwon - en dan voldaan teruggekeerd naar Mechelen!