zaterdag, december 31, 2011

Gelukkig Nieuwjaar !Album top 11 van 2011


Naar jaarlijkse gewoonte maak ik een lijstje van de albums die ik wist te waarderen in het voorbije jaar. En zoals vaak stel ik vast dat er ook nog veel muziek is die ik nog niét gehoord heb, en dus niet in de lijst; niét omdat ik 't niet goéd vind dus, maar wegens nog niet gehoord.

Na heel wat overwegen, luisteren en herbeluisteren, werd dit de top 11 van 2011:

vrijdag, december 30, 2011

Daithi Rua's Nieuwjaarslied: A Happy New Year!


Markec sluit zich graag aan bij de wensen van Daithi! Mooi liedje trouwens he?!

It's No Game: Markec' Choice #6

David Bowie, Iggy Pop, Killing Joke, Tears For Fears, U2, Simple Minds, Beck, Live... Maar ook: Fuck, Explosions in the Sky, Buffalo Springfield, Townes Van Zandt, Bob Dylan, School Is Cool, Blue Oÿster Cult...

Ook het zesde deel van Markec' Choice (via Spotify) biedt ongeveer twee uur luisterplezier in 30 liedjes.


woensdag, december 28, 2011

Concertjaar 2011

Dra post ik de '11 beste concerten van 2011'. Dat ik veel moois zag in het bijna voorbije jaar, merk je zelf al uit onderstaand lijstje waaruit ik dus de top 11 poog over te houden.

Onderaan de chronolische lijst geef ik je al wel meteen de concertontgoochelingen van 2011 mee...

zondag, december 25, 2011

Kerstmis Is Dien Dag Dat Ze Niet Schieten: Markec' Xmas Playlist...

Eigenlijk ben ik niet zo'n Kerstmismens. Toch niet als het gaat om het opgedrongen gedoe dat ermee gepaard gaat (of schijnt te moeten gaan) en de vaak afgrijselijke, zeg maar gerust misdadige Kerstmuzak die welig tiert. Om Wham!'s 'Last Christmas' vooral niét te noemen.

"Dat kan dus veel beter", dacht ik. Daarom poogde ik een aparte, grappige, soms al dan niet vergezochte set 'alternatieve' kerstliedjes samen te stellen. Of ik daar in geslaagd ben is af te wachten...