zaterdag, januari 27, 2007

Last.FM, fijn voor sociale melomanen

Het heeft even geduurd, maar nu ben ook ik helemaal in de ban van het fenomeen "Last.FM"! En ik voel me zoals een kind dat nieuw speelgoed heeft gekregen en ben al een grote fan van Last FM... En, ik kwam er trouwens al goede bekenden van me tegen, vrienden, nietwaar, Jeroen en Marc?, en ook andere melomanen die ik ken vanop het onvolprezen Nederlandse MusicMeter-forum.

Maar wat is nu eigenlijk Last FM? Wel, het komt er op neer dat je luistergedrag, hetzij , o.m., via je iTunes, gekoppeld aan LastFM, of via de LastFM online radio, bijgehouden wordt in een database en gedeeld wordt met andere gebruikers. De verschillende LastFM-gebruikers kunnen elkaars muzikaal profiel, dat gegenereerd wordt, raadplegen. Zo kan je wat nieuws op het spoor komen, en/of ook in contact komen met andere muziekliefhebbers. Leuk toch?

Meer informatie over LastFM kan je vinden op deze Wikipedia-pagina.
Tot op Last FM?
...

donderdag, januari 25, 2007

Koud hé!

Wordt het dan toch nog winter? Nu is het alleszins koud, en zowel gisteren als eergisteren nacht heeft het gevroren! In wellicht de warmste januarimaand ooit, komen er dan toch nog koude dagen...

Nu pas kunnen we nog eens die met z'n allen bibberen en de kreet "Koud Hé" (copyright Spaan & Vermegen in hun programma 'Verona', midden jaren '90).

Of het écht winters weer blijft is maar de vraag, tegen zaterdag liggen de temperaturen alweer boven het vriespunt. Sowieso blijft het de warmste januarimaand ooit, wachten wat februari brengt. Misschien gaan we het ons nog wel beklagen en wordt het in februari extreem koud?
.

woensdag, januari 24, 2007

Dan toch gesneden brood en wespen

Trotse leeuw van Vlaanderen blijkt laffe hond, gestoken door Wespen

"In het laatste jaar van mijn carrière heb ik een fout gemaakt", bekende Johan Museeuw gisterenavond (23.01). "Ik wilde mijn loopbaan in schoonheid afsluiten. Daarom deed ik dingen die niet konden".

De wereldkampioen van 1996 die altijd bij hoog en laag heeft ontkend ook maar iets te maken gehad te hebben met dopinggebruik, bekent nu dus, aan het einde van zijn carièrre, wel degelijk Epo en Aranesp genomen te hebben in zijn laatste jaar als wielrenner (2003). Dus toch 'gesneden brood en wespen', de codebenaming voor Epo en Aranesp.

De leeuw van Vlaanderen, zo werd hij steevast genoemd, blijkt dus eerder een laffe hond te zijn. Heel zielig als u het mij vraagt en een flinke opdoffer voor al diegenen die in hem geloofden alsook (weerom) voor de wielersport.

Museeuw beweert al in 2005 te willen hebben bekennen, maar dat zou niet hebben gemogen van ploegleider Patrick Lefevre, nu zélf in opspraak en beschuldigd van al jaren het dopinggebruik van meerdere renners 'mee-georchestreerd' te hebben. De bekentenis kwam er nu wel door uitgelekt mailverkeer tussen Museeuw en voormalig VRT-sportjournalist en Woestijnvisbaas Wouter Van den Houte.

Johan Museeuw, het was één van mijn, en - meer nog - mijn broer's helden. Ik weet nog hoe ik De Leeuw van Vlaanderen op 'de Muur van Geraardsbergen' stond aan te moedigen. Groot was mijn verbazing toen in 2003 het verhaal van "het gesneden brood en de wespen" bekend werd en toen daar Museeuws naam genoemd werd. Maar veel groter is mijn verontwaardiging, nu blijkt hoe deze man al die jaren gelogen heeft, en dus wel degelijk meedeed aan het dopingcircus.

En zo is Johan Museeuw de ZOVEELSTE renner die dan toch niet zuiver op de graat is. Hoeveel meer zullen er nog ontmaskerd worden? Wie is de volgende? En is het dan echt niet mogelijk om de wielrennerij dopingvrij te houden?

Het zijn eens te meer zwarte dagen voor de wielersport, het lijkt maar niet te stoppen? Zou een eerlijke, puur sportieve en volledig dopingvrije wielersport dan een UTOPIE zijn? Ik vrees het antwoord te kennen... :-(

Bronnen: Gazet van Antwerpen / VRT Nieuwsnet - Foto: Gazet van Antwerpen

.