woensdag, januari 24, 2007

Dan toch gesneden brood en wespen

Trotse leeuw van Vlaanderen blijkt laffe hond, gestoken door Wespen

"In het laatste jaar van mijn carrière heb ik een fout gemaakt", bekende Johan Museeuw gisterenavond (23.01). "Ik wilde mijn loopbaan in schoonheid afsluiten. Daarom deed ik dingen die niet konden".

De wereldkampioen van 1996 die altijd bij hoog en laag heeft ontkend ook maar iets te maken gehad te hebben met dopinggebruik, bekent nu dus, aan het einde van zijn carièrre, wel degelijk Epo en Aranesp genomen te hebben in zijn laatste jaar als wielrenner (2003). Dus toch 'gesneden brood en wespen', de codebenaming voor Epo en Aranesp.

De leeuw van Vlaanderen, zo werd hij steevast genoemd, blijkt dus eerder een laffe hond te zijn. Heel zielig als u het mij vraagt en een flinke opdoffer voor al diegenen die in hem geloofden alsook (weerom) voor de wielersport.

Museeuw beweert al in 2005 te willen hebben bekennen, maar dat zou niet hebben gemogen van ploegleider Patrick Lefevre, nu zélf in opspraak en beschuldigd van al jaren het dopinggebruik van meerdere renners 'mee-georchestreerd' te hebben. De bekentenis kwam er nu wel door uitgelekt mailverkeer tussen Museeuw en voormalig VRT-sportjournalist en Woestijnvisbaas Wouter Van den Houte.

Johan Museeuw, het was één van mijn, en - meer nog - mijn broer's helden. Ik weet nog hoe ik De Leeuw van Vlaanderen op 'de Muur van Geraardsbergen' stond aan te moedigen. Groot was mijn verbazing toen in 2003 het verhaal van "het gesneden brood en de wespen" bekend werd en toen daar Museeuws naam genoemd werd. Maar veel groter is mijn verontwaardiging, nu blijkt hoe deze man al die jaren gelogen heeft, en dus wel degelijk meedeed aan het dopingcircus.

En zo is Johan Museeuw de ZOVEELSTE renner die dan toch niet zuiver op de graat is. Hoeveel meer zullen er nog ontmaskerd worden? Wie is de volgende? En is het dan echt niet mogelijk om de wielrennerij dopingvrij te houden?

Het zijn eens te meer zwarte dagen voor de wielersport, het lijkt maar niet te stoppen? Zou een eerlijke, puur sportieve en volledig dopingvrije wielersport dan een UTOPIE zijn? Ik vrees het antwoord te kennen... :-(

Bronnen: Gazet van Antwerpen / VRT Nieuwsnet - Foto: Gazet van Antwerpen

.

Geen opmerkingen: