vrijdag, oktober 16, 2009

The Cult: Love in the Sonic Temple (AB)

Vanavond (16.10.09) streek The Cult neer in de AB om er hun album Love (1985) integraal uit te voeren. We kregen eerst de tien Love-nummers en na een pauze van vijf minuutjes werd er nog een soort van 'best of' tegenaan gegooid..

't was goed, en zéker beter dan hun vorige doortocht, toen Astbury wel héél erg worstelde met de vocals en halverwege de set alsmaar meer naar adem moest happen. Nee, nu ging het hem een stuk beter af. Ian was zelfs redelijk goed bij stem, maar 'k heb me er sinds vandaag wél bij neergelegd dat de stem nooit meer helemaal zal zijn wat ze geweest is. Bij She Sells Sancturary en Fire Woman viel dat het meeste op en stoorde het net niet omdat het publiek hier natuurlijk met graagte meezong...

donderdag, oktober 15, 2009

Porcupine Tree schittert in nokvolle AB

Hét concert van 2009? Ik moet niet meer twijfelen. De concerten die voor de eerste plaats aan het dingen waren, zullen sowieso die strijd op de tweede en derde plaats mogen uitvechten. Het concert van het jaar vond gisteren (14.10) plaats in de AB. Dankjewel Steven Wilson, Richard Barbieri, Colin Edwin en Gavin Harrison. En niet te vergeten live-gitarist John Wesley. Dankjewel Porcupine Tree!