donderdag, juni 21, 2007

The Scabs play Royalty In Exile!

Niemand durfde er niet meer op te hopen. Al jaren niet meer. Zelfs de grootste superfans hadden wellicht de hoop al opgegeven. Maar: zeg nooit nooit!

De ultieme natte droom komt uit, het beste wat ons landje ooit overkwam op rock 'n rollgebied, onze eigenste Clash, Rolling Stones en Neil Young & Crazy Horse in één, de ultieme liveband, ... ze .... zijn terug (!) .... The Scabs komen eenmalig opnieuw bij mekaar en spelen het integrale, licthtjes fantastische, Royalty in Exile album ! Een heus meesterwerk als u het mij vraagt! De "Exile on Mainstreet" van The Scabs!

Ja!

Het eerstgeplande concert op vrijdag 7 september in de AB was in een geen tijd uitverkocht, een extra concert op zaterdag 8 september is ondertussen ook al uitverkocht en is er een derde extra concert aangekondigd op zondag 9 september !!

De eerste avond (07.09) ben ik alvast van de partij! Ik kan niet wachten om The Scabs, na zovele jaren opnieuw aan het werk te zien en dan nogwel in de Royalty-lineup: Guy Swinnen, Fons Sijmons, Frankie Saenen en Willy Willy ! A dream come true !

Dit alles kadert in een nieuw project van de AB, "Rewind", waarbij ze 'legendarische' binnenlandse bands hun legendarische werk laten uitvoeren, bij voorkeur in de bezetting van toen. Er staat ons wellicht nog veel moois te wachten dus. Maar we beginnen al meteen met de kers op de taart ! The Scabs !!! Dank u, AB !

En er is nog méér goed nieuws...
Het langverwachtte Swinnen-live album "Live in Brussels" ligt eindelijk in de winkels! De CD werd opgenomen op 9 november 2005 in de AB Club. Een memorabele avond was dat. Hoe goed die avond wel was, las je al eerder op deze blog

De tracklisting kan je uit mijn concertverslag van toen afleiden, of surf gewoon naar de Swinnen website.


> Andere toffe links:
- de gloednieuwe The Scabs/ Royalty in Exile site
- Checkpoint Charlies (management Swinnen)
- Willy Willy & The Voodoo Band
.