vrijdag, februari 10, 2012

Sting: stijlvol back to bas(s)ics in Amsterdam


Geen reusachtig podium, geen toeters of bellen. Geen heus orkest, zoals met de ‘Symphonicities’-tour. Ook geen voorspelbare ‘Greatest Hits-set’ gelukkig. Dinsdagavond 7 februari keerde Sting in de HMH in Amsterdam back to basics met een naakt en strak bandgeluid. Niets meer en vooral niets minder. Of ‘Back to Bass’, zoals de bassist-zanger zijn tour doopte: van ‘bass’ naar ‘basics’ is een kleine stap. Met op de set natuurlijk enkele Policeklassiekers en solohits maar het werd nooit een gratuite jukebox en er zaten heel wat albumnummers en fanfavorieten in de set.

Jefrey with one f - Markec' Choice #12

De titel van de twaalfde editie van 'Markec' Choice' is dit keer geen liedje, maar een citaat uit één van de nummers in de play list. Vroeger deelde ik onder die naam een reeks K7-compilaties met vrienden. 'Jefrey with one f' is een quote uit de Pixies-song 'Space (I Believe In)' ...

Met deze vrijdag muziek van Pixies dus maar ook: Killing Joke, The Cure, Bloc Party, The Walkabouts, America,

donderdag, februari 09, 2012

AfscheidsFEEST in grandeur. Adieu, Urban Trad!

Wat en mooi afscheid... Tien jaar schoonheid werden zondagnamiddag in grandeur afgesloten. Urban Trad is niet meer, maar leve Urban Trad.

"Waarom treuren, laat ons er een feest van maken" had Yves Barbieux zelf gezegd bij aanvang van het concert. En een feest dat was het! We konden zingend, swingend, feestend het succesverhaal afsluiten. Het is mooi geweest die voorbije tien jaar. Het spetterende afscheid was dat ook.