vrijdag, februari 15, 2013

The Winter Sun Is Gonna Last - Markec' Choice #65

The Winter Sun Is Gonna Last. Toch als het aan Douglas Firs ligt. Zon mag er alleszins zijn en het mag meteen ook al lente worden als het aan ons ligt dan weer... Alle gekheid op een stokje: het is vrijdag en tijd voor een Spotify-lijstje. De titel gaven we al weg... Opnieuw twee uur en drieëndertig liedjes.

Muziek van Miles Davis, David Bowie, Josh  T. Pearson, Douglas Firs, Françoise Hardy, Beth Orthon, Joe Bonamassa, John Mellencamp, Dire Straits, Timbuk 3,

maandag, februari 11, 2013

Star Trek-vijanden brengen free jazz naar Mechelen

Vrijdag 8 februari 2013 had Jazzzolder Mechelen contrabassist Manolo Cabras en diens band Basic Borg te gast. Ze stelden er hun nieuwe album "I would'nt be sure" voor. De originele en  gevarieerde composities, geïnspireerd door voorbeelden Miles Davis en Wayne Shorter, klonken soms erg conventioneel, dan weer bijzonder experimenteel.

Er was veel ruimte voor free jazz en improvisatie en de schemerzone daartussen. Met de contrabas van Manolo Cabras, percussie van Oriol Roca, Matteo Carrus aan de piano, de sax van Riccardo Luppi én het prachtige stemgeluid van Lynn Cassiers die ook voor de electronica zorgde of accentjes van outer space. Dat màg met een bandnaam die verwijst naar de vijanden van het Star Trekteam!

Lees het volledige artikel op
> 'Mechelen  Blogt'