donderdag, oktober 13, 2005

An Evening With Dream Theater: Oorgasme!

Net terug van een fantastische "evening met Dream Theater". .... Ongeloofelijk goed. Mijn eerste Dream Theater zaaloptreden sinds het debacle in de Brielpoort met de World Turbulence Tour dat ik archislecht vond (de Train of Thought Tour heb ik ze niet gezien), wel zo slecht dat het toen in Deinze was, zo fantastisch goed was het nu!!!

Wat zeg ik? Fantastisch goed?
EEN OORGASME Ja!

Echt wel de beste keer dat ik ze al gezien heb... pure klasse! Wat een optreden; wat een sound.. wat een muzikanten.. wat een sfeer..

Het geluid was gewoon perfect en de band gaf echt het beste van zichzelf, het was gewoon een plezier om deze heren aan het werk te zien. Het spelplezier droop eraf!

Tot mijn grote vreugde héél veel uit het nieuwe album OCTAVARIUM met als absolute hoogtepunt het 24 minuten durende titelnummer !!!!! Het is al eerder gezegd en al meer gezegd (onder andere door mij) James LaBrie zingt de laatste jaren écht heel goed en veel stemvaster.

Ik was heel erg opgetogen met de setlistkeuze: een ruime selectie uit hun recentse OCTAVARIUM en een mooie greep uit hun ondertussen 20-jarige bestaan, want niet alleen promoten ze Octavarium met deze tour, ze vieren ook 20 jaar Dream Theater:

SET 1:
1. THE ROOT OF ALL EVIL (Octavarium)
2. NEVER ENOUGH (Octavarium)
3. ANOTHER WON (1984, Majesty)
4. AFTERLIFE (When Day And Dream Unite)
5. UNDER A GLASS MOON (Images And Words)
6. CAUGHT IN A WEB (Awake)
8. PERUVIAN SKIES (Falling Into Infinity)
9. FATAL TRAGEDY (Scenes From A Memory)
10. SIX DEGREES OF INNER TURBULENCE:
VII ABOUT TO CRASH
VIII LOSING TIME / GRAND FINALE (Six Degrees Of Inner Turbulence)
-----------------------
15 minutes intermission
-----------------------
SET 2:
11. AS I AM (Train Of Thought)
12. THESE WALLS (Octavarium)
13. WALK BESIDE YOU (Octavarium)
14. SACRIFICED SONS (Octavrium)
15. OCTAVARIUM (Octavarium)

*encore*
16. THE SPIRIT CARIES ON (Scenes From A Memory)
17. LEARNING TO LIVE (Images And Words)


Mijn persoonlijke hoogtepunten: zeer zeker de fenomenale interpretatie van OCTAVARIUM, maar ook PERUVIAN SKIES, het er inwerken van een stukje "Wish You Were Here" van Pink Floyd was gewoon geniaal. En dan aan het einde nog een beetje "Wherever I May Roam" van Metallica. Leuk.

Andere persoonlijke hoogtepunten: CAUGHT IN A WEB, UNDER A GLASS MOON en LEARNING TO LIVE dat niet kapot te krijgen is! Maar eigenlijk mag daar ook "SACRIFICED SONS" nog bij!

WALK BESIDE YOU blijkt echt wel een perfecte popsong te zijn en werd ook luidkeels meegezongen, maar ook veel andere nummers van de nieuwe plaat, het gros van het publiek kent de nieuwe CD dus al.. En "THE SPIRIT CARIES ON" blijft natuurlijk mooi he...

LaBrie zingt echt veel beter, en in nummers zoals Peruvian Skies, Sacrificed Sons of Octavarium in de rustige stukken en niet te vergeten The Spirit Caries on, komt dit natuurlijk nog het beste naar voor..

De doortocht van DT op Arrow Rock was al heel knap, maar dit concert vanavond in Brussel was echt wel "de max" zoals mijn leerlingen dat zouden zeggen. En meteen ook een van de beste concerten die ik zag in 2005 !!!

Hopelijk komen ze weer snel terug!