zaterdag, mei 18, 2013

Het prachtige 'Plaatselijk Verkeer' van Martine de Kok


Donderdag 16 mei stelde Martine de Kok haar sterk debuutalbum ‘Plaatselijk Verkeer’ voor bij Moonbeat in Mechelen. Martine schonk ons sterke prachtige gezongen verhalen, stuk voor stuk gebracht met veel overtuiging en vol overgave.

Scherpzinnige teksten, pakkende verhalen in een erg mooie muzikale omlijsting, vaak jazzy, dan weer badend in een – soms ei zo na dronken - balkansfeer, bezwangerd met weltschmertz of helemaal naakt: erg kleine, kwetsbare en fijne liedjes. Vaak herkenbaar en confronterend, met voldoende knipoogjes en fijne humor. Chanson met veel jazzy moods of (f)luisterjazz en -folk vol karakter en intensiteit.

vrijdag, mei 17, 2013

Dijlefeesten 2013: veelbelovend eclectisch oorsnoep!


De Fanfaar
, The Hindu Needle Trick, Reiziger, The Hickey Underworld, AmenRa, Tiny Legs Tim, Superbummerdownerfolk, gelegenheidsdj’s Tim Van Hamel en Aldo Struyf, de Moonshack-dj’s,… het zijn slechts enkele van de meer dan veertig namen die voor de muzikale beleving instaan van 27 tot en met 30 juni op de alweer achtendertigste editie van de Mechelse Dijlefeesten.

Met de finale van de Maanrockrally worden ook dit keer de Dijlefeesten op gang getrokken én zo ook de festivalzomer...

Change - Markec' Choice #78

Wat? Alwéér vrijdag?! Toch wel! En vermits het dan toch weer die dag van de week is en het weekend voor de deur staat: ... een #spotify-lijstje!  Dat veranderen we niet: vrijdagse kost.

Van verandering gesproken: het lijstje draait daar nu net wél om. Muziek van Boudewijn de Groot, Peter Hamill, Eric Johnson, Bob Dylan, Richard HawleyThe Kinks, Sheryl