donderdag, mei 05, 2011

Funky Heavy Blues Power Trip: Joe Bonamassa!

Ik ken Joe Bonamassa nog maar erg recent. Eigenlijk pas sinds vorige zomer toen er bij het magazine 'Classic Rock' dat cdtje zat met 'hedendaagse bluesartiesten'. Daarop stond 'Spanish Boots' van Bonamassa en ik was meteen verkocht.  Dan nog wat nummers van de albums  'Black Rock' en 'Dust Bowl' ontdekt. Toen ik van Bonamassa's komst naar de K. Elizabethzaal in Antwerpen vernam, leek  een ticketje bestellen een evidentie. Woensdagavond 4 mei was het dan zover. En ik heb het me verre van beklaagd. Ik zag een geweldig sterk, stevig, intens funky bluesoptreden van Bonamassa !

dinsdag, mei 03, 2011

Family Man Loudon Wainwright III @ AB

Loudon Wainwright III: standup comedian of muzikant, hij lijkt nooit goed te kunnen kiezen, dus doet ie maar beide; de muziek en optredens van deze sympathieke singer-songwriter zijn steeds doorspekt met flink wat, al dan niet cynische en sarcastische, humor. Dat was maandagavond 2 mei in de AB niet anders. Loudon was in goede doen. Grapje hier, sneer daar en vooral die veel mooie liedjes. Wainwrights setlist was een fraaie staalkaart van alweer 40 jaar carrière.

maandag, mei 02, 2011

Post uit Ierland. Thanks, Albert!


Vandaag ontving ik het nieuwe dubbel-album van de Ierse singer-songwriter en (flamenco-) gitaarvirtuoos Albert Niland, dat ik bestelde na zijn sublieme optreden in O' Fiach's Irish Pub in Mechelen op 12 april 2011.
Toen kon je het aan serieuze korting voorbestellen, je schreef dan zelf je adres op de enveloppe, en die enveloppe kwam vandaag dus aan, gevuld mét de cd en een briefje van Albet zelf....
De CD werd live (maar zonder publiek) opgenomen in "The Mil Theatre" ...  En de eerste luisterbeurt leerde me al, niet dat me verbaast, dat het lichtjes geweldig klinkt. Thanks, Albert!