vrijdag, oktober 16, 2009

The Cult: Love in the Sonic Temple (AB)

Vanavond (16.10.09) streek The Cult neer in de AB om er hun album Love (1985) integraal uit te voeren. We kregen eerst de tien Love-nummers en na een pauze van vijf minuutjes werd er nog een soort van 'best of' tegenaan gegooid..

't was goed, en zéker beter dan hun vorige doortocht, toen Astbury wel héél erg worstelde met de vocals en halverwege de set alsmaar meer naar adem moest happen. Nee, nu ging het hem een stuk beter af. Ian was zelfs redelijk goed bij stem, maar 'k heb me er sinds vandaag wél bij neergelegd dat de stem nooit meer helemaal zal zijn wat ze geweest is. Bij She Sells Sancturary en Fire Woman viel dat het meeste op en stoorde het net niet omdat het publiek hier natuurlijk met graagte meezong...

Maar een fijne avond dus. En de 'LOVE'-nummers klinken anno 2009 nog steeds geweldig en allerminst gedateerd! Vooral genoten van "Love", "Phoenix", "Brother Wolf, Sister Moon", "Revolution" en zeer zeker "Black Angel".

Knappe vertolkingen. Het was weer genieten van het geweldige gitaarwerk van Billy Duffy en de strakke drums van Joey Tempesta. Maar ook bassist Chris Wyse stond aardig zijn mannetje. Ritmegitarist Mike Dimkirch lijkt er nog steeds maar sullig bij te staan, maar deed wellicht ook zijn best ;-)

Goh, hoe zag Ian Astbury eruit zeg... JIM MORRISON in zijn laatste levensdagen (moeten we ons zorgen maken, Ian?) ... Jawel. Twee druppels water!!!

Behalve Love kregen we, na een korte pauze, nog wat 'vintage Cult tracks'. Met songs zoals "Electric Ocean", "Wild Flower" en de stomende afsluiter "Love Removal Machine" (who cares dat de riff van de Rolling Stones' 'Start me Up' gejat is? Right!) van "ELECTRIC'. Maar ook werk uit "SONIC TEMPLE"met 'Fire Woman' en 'Sun King'. Van "BEYOND GOOD AND EVIL" kregen we 'Rise' en uit het recentste album, 'BORN IN TO THIS' kregen we, alweer een gepikte Stones-riff (Undercover), 'Dirty Little Rock Star'...

Een fijn rock 'n' roll feestje... Een goede setlist. En een goed concert. Dat zéker... Een goede revanche na vorige doortocht. Dat ook..

Over het voorprogramma - Aqua Nebula Oscilator - ga ik kort zijn, anders komt mijn maaginhoud eruit. Laten we het erop houden dat het verkocht werd als een soort 'Hawkwind', kregen een poging tot psychedelica meets punk. Maar het klonk erh.. wel.. nergens naar. We nemen een houthakker, sorry drummer, een gitarist en bassist en een vrouwmens dat denkt dat ze zich een zangeres kan noemen als ze met haar stem wat klanken kan uitbraken. Nee doorspoelen die boel ;-)

THE CULT - SETLIST:

*LOVE:
1. NIRVANA
2. BIG NEON GLITTER
3. LOVE
4. BROTHER WOLF, SISTER MOON
5. RAIN
6. PHOENIX
7. HOLLOW MAN
8. REVOLUTION
9. SHE SELLS SANCTUARY
10. BLACK ANGEL
*
11. ELECTRIC OCEAN (Electric)
12. WILD FLOWER (Electric)
13. SUN KING (Sonic Temple)
14. RISE (Beyond Good And Evil)
15. DIRTY LITTLE ROCK STAR (Born Into This)
16. FIRE WOMAN (Sonic Temple)
-
17. LOVE REMOVAL MACHINE (Electric)

verslag & foto's: Markec
.

5 opmerkingen:

Wim zei

amai, toch nog 17 nummers gespeeld, goe dat ze nu revanche namen want het was wel nodig eh ;-)

Markec zei

Inderdaad, Wim...
Resultaat: als ze nog eens komen, ga ik weér... Ook al was het - de stem na - die vorige keer best nog OK, mocht het niet beter dan vorige keer geweest zijn was het wellicht gisteren mijn laatste keer..

Anoniem zei

't was de vorige keer voor mij WEL veel beter: dat was tenminste nog pure rock! Wel akkoord met de stem, die zat nu wel beter, maar je kunt niet zeggen dat ie nu beter in zijn vel zat... Hij bewoog nauwelijks, terwij hij vorige keer zelf in vuur en vlam stond (net zoals een groter deel van het publiek toen).

Markec zei

@Pietje: als we de zang niet meerekenen vond ik het zeker even goed, misschien idd. niet beter dan vorige keer... maar doordat Ian zijn vocals vorige keer echt zo tegenvielen was dat toén een demper op de feestvreugde...

Je hebt idd. gelijk dat ie amper bewoog... en dat ie vorige keer 'vuriger' was, maar toen was zijn zangprestatie dat ik nog het best "gekapt stro" kan noemen, en alsmaar naar adem snakken ondermaats...
Anyway: van beide doortochten geen spijt en beide keren genoten. Volgende keer ga'k zeker terug kijken ;-)

Mijn verslagje van vorig jaar:
http://markec.blogspot.com/2008/03/cult-rock-rollfeestje-met.html

Marc VC zei

ziet er weer naar uit dat ge plezier had :-)