dinsdag, augustus 01, 2006

't Perfecte Tikkeneike?

Een perfect gekookt ei? Vijf minuten, zes minuten? Eerst gaatje prikken?

Britse wetenschappers hebben het antwoord gevonden: een logo op het ei met hittegevoelige inkt die pas zichtbaar wordt zodra het ei de 'gewenste hardheid' bereikt heeft.

Vanaf nu dus nooit meer te zacht of te hard gekookte eieren! Mooi toch?

De methode werd ontwikkeld op vraag van The British Lion Quality Eggs, een organisatie die waakt over de kwaliteit van de Britse eieren.

Bij dit nieuwe systeem moet je als consument wel al beslissen bij aankoop van je eitjes of je ze hard-, medium- of zachtgekookt wenst.

Vanaf september zouden de eerste eieren met hittegevoelig logo in de winkel moeten liggen.
Tot dan koken we onze eitjes dus best op de 'good old fashioned way'.

Bron:
www.britegg.co.uk en Gazet Van Antwerpen, 01.08.06

3 opmerkingen:

Hildegarde zei

Tja, ik ben wel benieuwd wanneer we die eitjes bij ons in de winkel zullen vinden. Of het zoveel beter zal zijn, blijft natuurlijk nog de vraag, hé. Nu moeten we wel steeds op de tijd letten, maar met het nieuwe systeem moeten we er zeker bij blijven om te kijken wanneer het logo te voorschijn komt, hé!

Vanmorgen heb ik zoals gewoonlijk op zondag twee eitjes licht gekookt op tradionele wijze 4 minuten in kokend water.... en ze waren ook perfect en heel lekker!

Anoniem zei

Wel Hildegarde, je doet me waterdtanden! Gr, Hanna

Markec zei

Bedankt voor de handige tip, Hildegarde.. de klassiek wijze, gaat eigenlijk niets boven, want inderdaad.. we moeten dan naar het ei zitten staren om misschien een logo te zien verschijnen ;-)

Hanna, wat houdt je tegen om stantapede een eitje te koken?