maandag, juni 03, 2013

Shades of Blue: luisteren en kijken zonder oog- en oorkleppen


 “Onze nieuwe single is een echte parel die iedereen die géén oor- oogkleppen draagt, gehoord moet hebben”. Beyond The Labyrinth is duidelijk en heel erg zeker over hun jongste worp. En wie luistert, geeft hen ongetwijfeld ook gelijk. Wij alvast wel: 'Shades of Blue' is erg erg mooi...


Een mooie melodie, een pakkende tekst, prachtig pianospel van Sjoerd Bruyneel en met zanger-gitarist Wim Nees  als rascrooner. Stem en piano, meer niet. En een parel inderdaad. Hopelijk géén parel voor de zwijnen. Niet dat we iemand een zwijn zouden durven noemen natuurlijk.

De video werd gedraaid in Mechelen, thuisstad van Wim Nees. Mechelaars herkennen ongetwijfeld het gezellige café 'Het Ankertje aan de Dijle' op de Vismarkt.

 De band die niet dezelfde middelen of kanalen heeft zoals sommige bekendere bands om de muziek onder de aandacht te brengen, hoopt dat de muziek zelf haar werk zal doen. Maar als de luisteraar het dan ook nog  deelt, helpt dat zeker.  Op facebook roept Beyond The Labyrinth iedereen op om de clip zoveel mogelijk te delen. Sjoerd Bruyneel haalde een daarbij een sterk argument boven: “wie het niet doet, is een Justin Bieber-fan!". Kan helpen bij menig rocker.

Maar alle gekheid op een stokje: vragen om te luisteren én te delen en hopen dat de muziek haar werk doet dus. En nu hopen dat het lukt. Als deze ‘Shades of Blue’ jou ook kan bekoren, weet je wat je te doen staat...

Geen opmerkingen: