donderdag, april 15, 2010

Oh Jim! What goes On?

Dra lanceert Simple Minds-zanger Jim Kerr zijn eerste soloalbum (voor Europa: 17 mei) onder de noemer 'Lostboy! Aka'. Een paar dagen geleden ging de website live. Op die website kun je, na gratis 'subscription', een 'Giftpack' downloaden. Die giftpack bevat de uitstekende song 'Refugee' (Album Version) en ook 'What Goes On' (Scary Monsters Mix). Dat nummer is een cover van The Velvet Underground en hier wringt het schoentje. Dat wil zeggen: ik ben géén fan van deze coverpoging van Kerr en vind eigenlijk ook dat ie hier beter afgebleven was. Mocht ik Lou Reed zijn, ik zou 'not amused' zijn.

Geen vriendjes meer met Jim?
Maar goed, ik ben Lou Reed niet, en dat ik de cover van Kerr ronduit slecht vind, dat is mijn 'probleem' en gewoon een mening zoals een andere. Niks aan de hand verder dus. Maar Jim Kerr denkt daar blijkbaar anders over. Na het horen van de Lostboy-versie van 'What Goes On' schreef ik op mijn Facebookpagina in mijn statusmelding "Some iconic rock songs and rock icons are best left untouched". Jim (op facebook: James) las dit blijkbaar en legde de link. En een uurtje later was ik plots verwijderd uit zijn vriendenlijst!

What goes on, Jim? Is het zo hard voor een artiest met zoveel jaren ervaring om te aanvaarden dat niet iedereen alles wat je doet goed vindt of de hemel in prijst. Een beetje kinderachtig, niet? Tja, ik behoor nu eenmaal niet tot de Hallelujah-Kerr-club en dat hou ik graag zo ook ...

'k ga dra naar een van de LostBoyAka-shows kijken, hopelijk mag ik nog binnen van mijnheer Kerr! ;-)

(*) 'Oh Jim' is ook een nummer van Lou Reed en prijkt op 'Berlin' (1973)

1 opmerking:

Kerstin K. zei

*thumbsup * hugs, Kerstin K.