zondag, juli 15, 2012

'Unlock The Dream': Beyond The Labyrinth zegt "Nee!" tegen homofobie met nieuwe single

Na hun felbesproken herwerking van Noordkaaps 'Ik Hou Van U', dat in een hard rockjasje gestoken werd, pakt Beyond The Labyrinth uit met een nieuwe single met een niet mis te verstane boodschap.

'Unlock The Dream' is een song tegen homofobie. Een statement. “Wij geloven dat iedereen het recht heeft om gelukkig te zijn ongeacht het geslacht van zijn of haar partner naar keuze.” zegt Geert Fieuw, bezieler en ‘main man’ van Beyond The Labyrinth.

 “In de huidige maatschappij worden we nog steeds geconfronteerd met een ongelijke behandeling voor mensen die houden van iemand van hetzelfde geslacht: zichtbaar, door geweld, of onderhuidse zoals misprijzende opmerkingen, vooroordelen, legale of praktische obstructies die worden opgeworpen als excuus voor discriminatie” aldus Fieuw.

Met ‘Unlock The Dream’ geeft de band dus antwoord op de onnodige en domme discriminatie.

Unlock The Dream’ is ook de eerste song in de bands aanpak om onbekend talent in het zonnetje te zetten. De single werd ingezongen door Tokie Ayos. Tokie is van Filipijnse afkomst en verhuisde naar enkele jaren geleden België. Ze zingt in een coverband maar wilde graag een uitzondering maken voor Beyond The Labyrinth.  Tokie is een collega van Barbara, de echtgenote van BTL-drummer Michel Lodder.

De bijbehorende videoclip bestaat uit een reeks tekeningen door Greetje Theerens. De tekeningen zijn gebaseerd op zowel originele als reeds bestaande foto’s en tekeningen.
Verwacht je niet aan vuile rock à la ‘Fear’s The Killer’, noch ‘Hidden Agenda’. De single is erg ingetogen, fragiel en subtiel. Ideaal ook om de stem van Tokie Ayos to haar recht te laten komen én om de boodschap te brengen. Maar geen nood, de typische Beyond The Labyrinth-feel zit er uiteraard in.

Maar luister en oordeel zelf: de clip kun je hier bekijken:
> via deze You Tube-link

Unlock The Dream’ is vanaf 15/07/2012 te verkrijgen zowel via iTunes de Beyond The Labyrinth web store

Geen opmerkingen: