vrijdag, november 23, 2012

Beyond The Labyrinth geselecteerd voor finale Global Battle of the Bands in London


Op het Eurosongfestival valt de laatste jaren maar bitter weinig te winnen voor België. Nu horen we je denken: “acht, Eurosong, pfff...”. Maar stel dat er een ‘Eurosong voor rock bands’ zou bestaan, wereldwijd. Stop: het bestààt wel degelijk en heet ‘The Global Battle Of The Bands’. Op 9 december vindt de finale plaats in The Scala in London. Tijdens de eindronde van de Belgische deelnemende bands, op 18 november in The Frontstage in Gent kwam Beyond The Labyrinth uit de bus als winnaar. De classic rock en melodic metal-formatie mag ’s lands kleuren gaan verdedigen in London.

Beyond The Labyrinth won het pleit van de andere 14 bands die uit de in totaal 65 deelnemende bands werden geselecteerd voor de finale in Gent.

Bij de vorige Belgische afgevaardigden waren in 2007 The Ditch en in 2010 Experienced. Laatstgenoemde werd na de wereldfinale razend populair in Azië en tourde ondermeer door Oost-Europa.

Beyond The Labyrinth opereert sinds 1996 op onafhankelijke basis zonder platenfirma of boekingskantoor, maar bracht desondanks 3 albums, 12 singles en 8 video clips uit en stond op de planken met ondermeer Fireforce, Uriah Heep Riverside, Threshold, Epica en Jon Oliva’s Pain.
Het motto van de band is “Conceive, Believe, Achieve” en met een deelname aan de GBOB World Final kan dat tellen.

De stoere video van de bands’s jongste single, ‘Wings’ kun je hier bekijken en beluisteren.

Info over Beyond The Labyrinth: op de officiële webstek
Info over The Global Battle of The Bands: gbob.com

tekst: © Markec
visual: © Beyond The Labyrinth

Geen opmerkingen: