donderdag, februari 09, 2006

09.02: Guy Swinnen akoestisch en fantastisch !

Een fijne avond beleefd vanavond in Café Palm in Londerzeel. Om 22.00 trad daar volledig gratis niemand minder dan Guy Swinnen voor ons op. Het optreden, gespekt met nummers van Swinnen, The Scabs, Bob Dylan, Neil Young, Paul Simon, CCR, Bruce Springsteen, ... was volledig akoestisch en lichtjes fantastisch....
Tot 0.30 zou dit feestje duren!

Het was toch wel super leuk te weten dat ik dit concertje kon bijwonen, deze 9de februari, met net die mensen die ik op een SWINNEN-concert leerde kennen enkele maanden eerder in Brussel: op de 9de november... twee keer de 9de dus. Toeval? Ja, het zal wel he...

Guy Swinnen bewees vanavond weer eens wat een goed muzikant/ zanger hij toch wel is.. een avond met vele hoogtepunten, toffe sfeer en veel plezier .. o ja.. en PALM natuurlijk ;-)

Zijn nieuwe album kwam maar met mondjesmaat aan bod, afgewisseld met enkele Scabs-klassiekers en soms opmerkelijke covers... [het accent lag dan deze keer ook niet op het promoten van "Swinnen"]. Heb heel erg genoten van "Stay"(The Scabs), "Who"ll Stop The Rain" (CCR), "Can't Get Nothing Done", de fantastische akoestische versies van punkklassiekers "Blitzkrieg Pop"(Ramones) en "Matchbox Car"(The Scabs), de zalige interpretatie van "The River", van The Boss.... en vooral "I Don't Want To Talk About it"... waarvan ik vandaag leerde dat dit nummer eigenlijk door de veel te vroeg overleden Neil Young-gitarist Danny Whitten geschreven was... (iedereen kent dit nummer in de versie van Rod Stewart)...

Maar ook "Barkeep"(The Scabs), nu eens niet met piano maar met gitaar, "Jambalaya" (Hank Williams) en "50 Ways to Leave A Lover" (Paul Simon) waren zeer zeer goed.. En vergeten we "Comes A Time"(Neil Young) en "Knocking on Heaven's Door" (Bob Dylan) niet !

Nu ja, waren er eigenlijk... slechte nummers? 'Tuurlijk niet!

Annekdotes
Heel erg leuk waren ook de annekdotes die de wel heel erg spraakzame Swinnen bij elke liedje wist te vertellen. Verhalen over het tot stand komen van een song, verhalen over het roemrijke Scabs verleden, of gewoon niets verhullend dat een song gaat over "getting high on hendrix, niks doen, CCR, ... " gaat (Can't get nothing done: een prachtsong die Swinnen al jaren brengt, ook bij The Scabs live-sets was die al aanwezig, maar nog nooit op CD zette...), het verhaal achter "In Betweenies.."... enzoverder..

Oh, en Swinnen is ook een geboren entertainer die Londerzeel aan het zingen kreeg, en zelfs de meest onbeweegelijken tot een danspasje wist te verleiden.. allez, bij de 'slowkes', zoals daar zijn "Hard Times" dan toch ;-)

#SET 1
1. SHINE A LIGHT (Swinnen)
2. THESE FEW LINES (Swinnen)
3. WHO'LL STOP THE RAIN (CCR)
4. REDEMPTION SONG (Bob Marley)
5. STAY (The Scabs)
6. ? (Bob Dylan)
7. 50 WAYS TO LEAVE A LOVER (Paul Simon)
8. RUNAWAY TRAIN (Soul Asylum)
9. CAN'T GET NOTHING DONE (Guy Swinnen)
10. BLITZKRIEG BOP (Ramones)

#SET 2

11. BUT NEVERMIND (Guy Swinnen)
12. JAMBALAYA (On The Bayou) (Hank Williams)
13. DON'T YOU KNOW (The Scabs)
14. MATCHBOX CAR (The Scabs)
15. THE OUTDOOR TYPE (The Lemonheads)
16. CAN'T CALL ME YOURS (The Scabs)
17. THE RIVER (Bruce Springsteen)
18. COMES A TIME (Neil Young)
19. KNOCKING ON HEAVEN'S DOOR (Bob Dylan)
20. TIME (The Scabs)
21. ROBBIN' THE LIQUOR STORE (The Scabs)
22. NOTHING ON MY RADIO (The Scabs)
23. HARD TIMES (The Scabs)

# BIS 1
24. FOUR ACES (The Scabs)
25. EASY DAISY (Swinnen)
26. BARKEEP (The Scabs)

# BIS 2
27. I DONT WANT TO TALK ABOUT IT (Danny Whitten)
28. ROCKING IN THE FREE WORLD (Neil Young)

Binnenkort, net als vandaag in het kader van "Palm Live", staat Swinnen in een café in Opwijk.. Wij zijn er dan met alle aan zekerheid grensende waarschijnlijkheid weer bij, of.. het wordt een van de andere 'Palm Live'-lokaties... of.. allemaal? ;-)

2 opmerkingen:

Jeroen zei

Mooie setlist. Vooral die covers.

Markec zei

Ha, Jeroen. Ja dat je de covers ook heel interessant vindt kan ik me indenken: jouw smaak zo'n beetje kennende ;-)