vrijdag, november 11, 2005

09/11: Herboren (Guy) SWINNEN pakt de AB CLUB in. Rock 'n Roll!

Afgelopen woensdag (09.11.05) een lichtelijk subliem concertje meegemaakt van (Guy) Swinnen in de AB CLUB.

"Wij gaan vanavond een extra lange set spelen. Er wordt één en ander gefilmd en opgenomen en mocht er iets misgaan hebben we zeker genoeg materiaal" zij de immer goedlachse Guy Swinnen toen hij op het podium trad. Een extra lange set!! Vonden wij dat erg? Ik dacht het niet!

Wel even een waarschuwing beste lezer: er werd dus gefilmd, en ondergetekende die op de eerste rij stond, kwam meermaals in beeld, dus mocht er ooit een DVD van komen: u was gewaarschuwd...

Wat zou volgen was een wel heel heerlijk rock 'n roll avondje met uiteraard veel werk uit de jongste plaat "Swinnen", maar ook het solodebuut "Hazy", uit 1998 werd niet vergeten. Dit alles vermengd met de onsterfelijke The Scabs klassiekers! En Swinnen zou Swinnen niet zijn als hij er niet een aantal covers van zijn grote idool Neil Young bij deed....Het nieuwe werk van SWINNEN is ijzersterk en moet niet onderdoen voor het beste van THE SCABS. En ook live kwamen de nummers van de nieuwe CD heel erg goed tot hun recht! Om duimen en vingers bij af te likken! Guy Swinnen bewees ook dat nummers uit zijn solodebuut "Hazy" nog steeds meer dan bestaansreden hebben..

Persoonlijke favorieten van de avond waren toch wel de opener "Forgive Me" die live stukken potiger klinkt dan op CD, "But Never Mind", "I'm Alive", luidkeels meegezongen door meningen, de sublieme vertolking van "50 Ways to leave a lover", "A Tragedy", de van onder het stof gehaalde Scabs song "Let's have Party", meteen hét devies van de avond ook, "Everybody Knows this Is Nowhere" en "Cinnamon Girl" (Neil Young!). En heel erg leuk was natuurlijk toen Ex-Scab en levende legende, de Keith Richards van Vlaanderen, Willy Willy, een "guest appearance" maakte!! "Time"! "Robbin' The Liquor Store"! "Nothing On My Radio"! "Hard Times"... ze klonken nog even fris als toen, en luidkeels meegebruld door het publiek... Waauw!!

Veel hoogtepunten dus maar eigenlijk was de hele set één groot feest, met een mooie collectie sterke songs. "I'm Alive" is een groot understatement voor Swinnen! Hij het méér dan ooit én in topform!

SETLIST
1. FORGIVE ME (Hazy)
2. DOUBTS (Hazy)
3. BUT NEVERMIND (Swinnen)
4. THESE FEW LINES (Swinnen)
5. LET'S HAVE A PARTY (The Scabs - Skintight)
6. HOOKED ON HEATHER (Swinnen)
7. I'M ALIVE (Hazy)
8. BETTER THAN EVER (Swinnen)
9. DO IT RIGHT (Swinnen)
10. DON'T YOU KNOW (The Scabs - Jumping The Tracks)
11. EASY DAISY (Swinnen)
12. BLOW YOUR MIND (Swinnen)
13. A TRAGEDY (Swinnen)
14. Q & A (Hazy)
15. I NEED YOU (The Scabs - Royalty In Exile)
16. CINNAMON GIRL (Neil Young)
17. SHINE A LIGHT (Swinnen)
18. 50 WAYS TO LEAVE A LOVER (Paul Simon)
19. NAKED IN A DREAM (Swinnen)
20. A BAD HAND (Swinnen)
21. ROBBIN LIQUOR STORE met WILLY WILLY ! (The Scabs - Jumping The Tracks)
22. NOTHING ON MY RADIO met WILLY WILLY ! (The Scabs - Jumping The Tracks)

# Encore 1
23. A LITTLE BLUE (Swinnen)
24. TIME met WILLY WILLY ! (The Scabs - Royalty In Exile)

# Encore 2
25. HARD TIMES met WILLY WILLY ! (The Scabs - Royalty In Exile)

# Encore 3
26. EVERYBODY KNOWS THIS IS NOWHERE (Neil Young)

Na het optreden was het leuk om nog even een praatje te slaan met Guy Swinnen, en dan maar mijn meegebrachte CD-boekje laten signeren ook.. Ik had het nu toch bij :-)

Het leukste van de avond was nog te botsen op gelijkgestemde Scabs/ Swinnen-zielen ... uit ... Mechelen!, waarvan één bovendien een oud-studente van me bleek te zijn, ..... veel gemeenschappelijke interesses blijken te hebben.... nog heel wat afgepraat over rock "n roll, nog rock 'n roll, progmetal, hardrock, het leven, zoiets als "toeval"... .om.. vervolgens tot heel laat te belanden in de Hanekeef ... met een Guiness.. een Whiskey 'tje.... Rock 'N Roll? ;-)

2 opmerkingen:

Marc VC zei

Woensdag komt Guy Swinnen trouwens samen met Deborah Ostrega van Lords of Acid (en daarvoor nog van het rad van Fortuin) kippensoep verkopen, bij ons op het bedrijf in het kader van de HOOP solidariteitsactie voor Afghanistan.

Marc VC zei

Woensdag komt Guy Swinnen trouwens samen met Deborah Ostrega van Lords of Acid (en daarvoor nog van het rad van Fortuin) kippensoep verkopen, bij ons op het bedrijf in het kader van de HOOP solidariteitsactie voor Afghanistan.