woensdag, oktober 06, 2010

R.I.P. Steve Lee (5 augustus 1963 – 5 oktober 2010)

Het is weerom een zwarte dag voor de (hard) rock 'n roll. Helaas. Eén van de knapste stemmen en beste performers is niet meer. Vandaag, 6 oktober 2010, werd het droeve nieuws bekend gemaakt dat de Zwitserse Gotthard-zanger Steve Lee gisteren in Californië (VS) om het leven is gekomen bij een verkeersongeval.

Terwijl hij op de vluchtstrook op zijn begeleiders wachtte, werd Lee op zijn motor geschept door een vrachtwagen. Twee maanden geleden was de vocalist ook al betrokken bij een aanrijding in Italië, waar zijn auto van achteren werd aangereden. Toen bleef de zanger zelf ongedeerd, maar liep zijn vriendin zware verwondingen op aan haar rug. Met de Zwitserse hardrockformatie Gotthard heeft Lee in totaal negen studio-albums uitgebracht. In eigen land leverde dat steevast nummer 1 noteringen en gouden en platina albums op. Steve Lee werd 48.

Ik had het geluk Gotthard aan het werk te mogen zien op Arrow Rock 2008. Op 15 juni, mijn verjaardag! Een feestje met Whitesnake, Journey, Kiss én Gotthard. Dat was toen veruit het beste optreden van de dag, die geweldige stem en het charisma van Steve Lee hadden daar véél zoniet alles mee te maken. Rock 'n Roll verliest weerom een grote meneer.

Mijn laatste boodschap aan Steve Lee:
"Rest in peace, Steve! And greet Ronnie James Dio! Hope you both will have a ball, there in Rock 'n Roll heaven !!"

De foto bij dit artikel maakte ik tijdens dat geweldige optreden op Arrow Rock '08.
.

Geen opmerkingen: