zaterdag, juli 14, 2012

Beyond The Labyrinth rondt Chapter III-tour af en werkt aan Rockopera over Nikola Tesla

Op DemeRRock, vandaag, zaterdag 14 juli, rondt Beyond The Labyrinth (BTL) een concertreeks ter promotie van hun derde album ‘Chapter III: Stories’ af. De band was blij dat PG Haggerty hen kon uit de nood helpen na het vertrek van zanger Jo De Boeck. De band kondigt nu ook het vertrek van PG Haggerty aan, die zich terug gaat bezighouden met zijn solo- en coverprojecten. Gaan de heren van BTL op hun lauweren rusten? Het tegendeel blijkt waar want er zit heel wat in de pijplijn...

BTL wil het eerder aangekondigde fotoboek ‘Stories 1996-2012’ afwerken. De band gaat een aantal ‘losse’ songs uitbrengen, waarop verschillende vocalisten hun talent mogen tonen. Eventueel resulteren die songs in een full album.

En er staat een nieuw en groots project in de steigers: een Rockopera over Nikola Tesla, een Servisch uitvinder, elektrotechnicus en natuurkundige. Tesla wordt aanzien als een van de grootste ingenieurs/ uitvinders aller tijden. De band vindt dat Tesla niet de roem kreeg die hij verdient en doet daar nu dus zelf wat aan. Op het album werkt de band met verschillende muzikanten en vocalisten. De sound, niet geheel onlogisch gezien het concept, zal meer de symfonische kant van Beyond The Labyrinth belichten. Maar ook “de donkere kant”.

Als het lukt, wil de band ook een heuse live show uitwerken rond het concept. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Tot slot is de band ook op zoek naar een nieuwe full time leadzanger die met hen samen nieuw materiaal kan opnemen, daarmee ‘on the road’ gaat. En, zo benadrukt de band, zich 100% kan vinden in Beyond The Labyrinth’s aanpak (ook logisch, toch?).

Er staat dus veel te gebeuren voor de band en hun fans ...

Geen opmerkingen: