donderdag, maart 06, 2008

Joe Jackson Trio imponeert nokvolle AB

(Brussel - wo 05.03.08: AB) - Van de verschillende keren dat ik Joe Jackson live zag, was dit niet de beste keer, noch de energiekste (dat was het optreden in 2003, in La Laiterie in Straatsburg!), maar wel 'gewoon' heel erg goed ! Piano (JJ), Bas (Graham Maby), Drum (Dave Houghton) en de stem van Jackson. Méér instrumenten waren er niet. Net zoals op het album "Rain", dat deze tour wil promoten.

In dezelfde bezetting en een zelfde concept (nieuw werk, oud werk, en hier en daar een cover) was Joe Jackson vorig jaar nog in de Konigin Elizabethzaal in Antwerpen. En nu ik kan vergelijken; deze bezetting en concept lenen zich toch beter voor een zaal zoals de Elizabethzaal. Wat niet wil zeggen dat het niet goed was in de rocktempel in Brussel !

Het Joe Jackson Trio was goed op dreef en de nokvolle AB genoot van zowel het oudere als gloednieuwe werk, behalve die paar idioten dan die het nodig vonden om met name tijdens de rustige nummers een hele conversatie te moeten houden,... Grmbl!

Enorm genoten van veel van de nieuwe songs, en dan in eerste instantie van "Solo (So Low)", "Invisble Man" en "A Place in the Rain"..... en van de classics "One More Time" (!!!), "Cancer" en "Not here Not Now", maar vergeten we ook niet "It's different for Girls" en "On your Radio". Met als absolute kippenvel-moment en hoogtepunt - weerom - afsluiter "A Slow Song"

Jackson speelt elke avond een andere cover. Vandaag was dat een nummer van Steely Dan: 'Reelin' in the Years'. (Met dank aan Bert Bos die me dit meldde)

> SETLIST:
STEPPIN' OUT
INVISBLE MAN
TOO TOUGH
NOT HERE, NOT NOW
CANCER
AWKWARD AGE
RUSH ACROSS THE ROAD
ON YOUR RADIO
SOLO (SO LOW)
THE UPTOWN TRAIN
CHINATOWN
REELIN' IN THE YEARS (Steely Dan cover)
IT'S DIFFERENT FOR GIRLS
GOOD BAD BOY
ONE MORE TIME
A PLACE IN THE RAIN

> BIS:
YOU CAN'T GET WHAT YOU WANT (TILL YOU KNOW WHAT YOU WANT)
IS SHE REALLY GOING OUT WITH HIM?
A SLOW SONG

Het moet de vierde (of vijfde?) keer geweest zijn dat ik Joe Jackson aan het werk zag. De "Night & Day I & II Show", in de K. Elizabethzaal in 2001, was misschien het indrukwekkendst.... Vol 4 het meest energieke... Het optreden in de Antwerpen vorig jaar alsook dat vandaag zitten zowat in het zelfde straatje... en toch ook weer niet.... De intimiteit in Antwerpen leek groter, maar in de AB vanavond was een pak meer ambiance .... Alleszins: telkenmale een fijne avond met zeer fijne setlist ...

En Joe? Die betrapte ik nog geen enkele keer op schaamteloze routine of een slechte perormance !

En zo zijn we alweer een fijn concertje verder in 2008!
.

Geen opmerkingen: