vrijdag, mei 08, 2009

Circle II Circle: Power Metal zoals 't moet!

Gisteren een geweldig concert gezien van Circle II Circle in de Biebob! Strakke, melodieuze en overheerlijke Power Metal van het fijnste soort....

Zachary & Andy

Men neme geweldige muzikanten, een erg sterke Zachary Stevens met - nog steeds - fenomenale stem, een supersfeer en een uitstekende setlist. En uitstekend gezelschap! Het resultaat: een meer dan geslaagde avond!

Circle II Circle heeft, met 'Delusions of Grandeur', een nieuw album uit (nu ja, nieuw van eind 2008) en dat is reden genoeg om weer eens te touren. Mij hoor je niet klagen. We werden getrakteerd op, logisch, een flinke greep uit 'Delusions of Grandeur' maar, zeer tot mijn vreugde, ook het uitstekende vorig album; 'Burden of Truth' werd niet ongemoeid gelaten. En natuurlijk waren ook de nodige Savatage-classics aanwezig.

Het varken dat gekeeld werd bij het voorprogramma (sommigen noemen het wellicht zingen) was met een sublieme set van Circle II Circle metéén vergeten. Uitstekend op elkaar afgestemde muzikanten die lieten zien, maar gelukkig vooral horen, wàt uitstekende melodieuze Power Metal kan zijn.

Circle II Circle: Zachary Stevens

Met hoogtepunten zoals opener 'Fatal Warning', 'Chase The Lie', en 'Waiting' en 'Heal you' en vooral 'Messiah' (van Burden of Truth). Bij de hoogtepunten hoorden natuurlijk ook de fantastische uitvoeringen van 'Taunting Cobras' en 'Edge Of Thorns', de Savatagejuweeltjes. Maar vergeten we ook niet de indrukwekkende 'akoestische' set, met enkel Paul Michael Stewart op keyboards en Zak, waarbij we konden genieten van 'If I Go Away' (Savatage) én 'Watching In Silence'...

Circle II Circle

Een geweldig feestje was het. Power Metal, zoals ik het liefst hoor, geheel in de Savatage-leerschool (maar hoé zou dat nu toch komen...). Maar veel te snel voorbij natuurlijk.

@ the Circle II Circle gig...

> SETLIST:

1. FATAL WARNING*
2. FOREVER*
3. WAITING*
4. HEAL YOU
5. INTO THE WIND
6. CHASE THE LIE*
7. SOUL BREAKER*
8. MESSIAH

# Encores:
9. IF I GO AWAY (Savatage)
10. WATCHING IN SILENCE - enkel Zach en Mitch aan de piano. Waauw!
11. NOTHING'S GOING ON (Savatage),
12. TAUNTING COBRAS (Savatage)
13. EDGE OF THORNS (Savatage)

Véél uit het nieuwe album dus (*) en redelijk wat Savatage: voor mij is dat ok ;-)

Foto's - (c) Markec - vind je hier:
http://www.flickr.com/photos/markec/sets/72157617756338095/
.

1 opmerking:

Marc VC zei

Het was een hele fijne avond, met nog een fantastische karaoke prestatie om de kers op de taart te zetten ;-)