maandag, oktober 29, 2012

Beyond The Labyrinth pakt uit met nieuwe stoere video en song én.. nieuwe line-up!


Een jongensdroom: kunnen vliegen, met een old timer rijden, een rockster zijn. Een meisje dat ervan droomt een air hostess te zijn… “Wanneer je iemand vleugels geeft, of het vertrouwen schenkt, kunnen ze hun dromen waarmaken”, dat is de insteek van Beyond The Labyrinth’s nieuwe sterke single ‘Wings’. Het is ook het motto van de band: ‘conceive, believe, achieve’. Dus: bedenk/droom, geloof en maak het waar. In de knappe Wings-videoclip zien we dat en het catchy refrein luidt: “Fly away you have your wings now, you have to make it on your own..."

De video duurt een kleine 7 minuten maar verveelt geen seconde, de single zelf klokt af op een kleine 6 minuten. Gebalde rock, onweerstaanbaar melodieus en met een refrein dat zo catchy is dat je dat gegarandeerd dra in de douche (of elders) staat te zingen. Het overkwam ‘The Markec Files’ althans…Na het geslaagde derde album ‘Chapter III: Stories’ gooide de band het over een andere boeg. Er is het rock-operaproject rond Nikolai Tesla, en het concept om telkens aan verschillende ‘losse nummers’ met telkens andere gastzangers te werken, werd uitgedacht. Bij de vorige single, ‘Unlock The Dream’ was dat zangeres Toki Ayos, voor het nummer ‘Wings’ werd vocalist-gitarist Wim Nees bereid gevonden. Luister zelf en stel vast dat de man over een geweldige stem beschikt. Sjoerd Bruyneel (ex-Neo Prophet) speelt de keyboardpartijen op ‘Wings’.

Kosten noch moeite werden gespaard voor de spectaculaire videoclip voor ‘Wings’. Vliegtuigen, flashy auto's, sexy airhostessen,… In de clip kun je veel knipogen ontdekken naar klassieke tv-series, films en videoclips. Zo wordt verwezen ‘Back To The Future’, ‘Knight Rider’, Van Halen’s ‘Hot for Teacher’, Motorhead’s ‘Ace of Spades’ en ‘Legs’ van ZZ Top. De tweedekker (biplane) die in de clip gebruikt wordt, is een Murphy Spirit Renegade, genoemd ‘The Red Barron’.

Nog een leuk weetje is de naam van de luchtvaarmaatschappij in de clip: ‘Daedalus Airlines’ met de slogan ‘Fly Beyond the Labyrinth’. In de Griekse mythologie was het Daedalus die een labyrinth bouwde op Kreta voor koning Minos. Daedalus ontvluchtte het labyrinth, samen met diens zoons Icarus die echter te dicht bij de zon vloog, zijn vleugels verbrandde en in zee viel.

Tijdens de repetities bleek het enorm goed te klikken tussen Beyond The Labyrinth en ‘gelegenheidsbandleden’ Wim Nees en Sjoerd Bruyneel. Zo goed zelfs dat beiden nu deel uitmaken van de ‘permanente’ line up. Met Bruyneel heeft Beyond The Labyrinth dus opnieuw een vaste keyboardspeler en Wim Nees is voortaan dé stem van de band, maar Nees speelt ook gitaar, wat ook een welgekomen extra is. Dat beiden ook songschrijverstalent hebben, heeft ongetwijfeld ook bijgedragen.

De line-up bestaat nu uit Geert Fieuw (gitaar), Wim Nees (zang/gitaar), Gerry Verstreken (bas), Michel Lodder (drums)en Sjoerd Bruyneel (keyboards).

Als ‘Wings’ het visitekaartje is voor het hernieuwde Beyond The Labyrinth, dan staat ons nog veel meer moois te wachten. Bekijk de clip, luister en oordeel zelf, ...

tekst: © markec
foto: © Reinhold Podevijn

Geen opmerkingen: