zondag, juni 03, 2007

Arena's Almachtige universum!


Zaterdag 2 juni was het, eindelijk, na veel te lang wachten en na een nogal makke set van het Nederlandse CASUAL SILENCE toch wel met volle teugen genieten geblazen van een super optreden van ARENA ....


Ze hadden dan (nog) wel geen nieuw werk te presenteren - daarmee toeren ze volgend jaar (!), zo beloofde Clive Nolan ons - maar de keuze uit hun ondertussen rijke repertoire was subliem. Het optreden al evenzeer....

Prima sound.. en prachtig werk van de heren... het was genieten! Vanaf de eerste noot van een imposant "A Crack in the Ice" tot en met het al haast obligaat geworden en ultieme crowdpleaser: "Crying for Help VII"

De band zelf was erg ontspannen, enthousiast en in bloedvorm.... zowel de 'meer recente' songs als de oude krakers werden met zichtbaar plezier gebracht. Het viel me op dat zanger Rob Sowden zich veel beter in zijn vel voelt dan ooit tevoren en zich klaarblijkelijk al heel wat beter kan vinden in de Arena-songs van 'voor zijn aantreden'. Hij brengt die songs alleszins met evenveel overtuiging.

Dat ARENA slechts twee songs uit 'Pepper's Ghost' bracht, vond ik eerlijk gezegd niet erg, want al bij al vind ik dat nu niet bepaald hun sterkste werkstuk, maar ik zeg er meteen bij dat 'Smoke & Mirrors' en 'Bedlam Fayre' live wel staan als een huis... maar opboksen tegen monumenten zoals 'Midas Vision', 'A Crack In the Ice', 'The Butterfly Man' of 'Solomon' dàt kunnen ze geenszins..

Ik was heel erg blij om weer veel werk van 'The Visitor' te zien opduiken, veelal in tweestrijd met 'Contagion', maar uiteindelijk toch mijn absolute nr 1 Arena-plaat. En eigenlijk hoop ik heel stilletjes dat ze ooit dit album eens opnieuw opnemen, nu met Rob's vocals.

Oh, en zei ik al dat "The Butterfly Man" (Immortal?) en "Friday's Dream" (Immortal?) weerom zooo mooi waren.? Awel...

Rob zingt steeds beter, Ian Salmon speelt nog altijd lekker strak, Clive Nolan's keyboardtapijten blijven meesterlijk, alsook diens typische Britse humor, Mick Pointer is nog altijd knap op drums en het was meer dan ooit genieten van het geniale gitaarspel en dito soli van John Mitchel!

Dit was de setlist; eentje om U tegen te zeggen... of niet soms?

1. A CRACK IN THE ICE (The Visitor)
2. MIDAS VISION (Songs From The Lion's Cage)
3. BEDLAM FARE (Pepper's Ghost)
4. THE BUTTERFLY MAN (Immortal?)
5. WITCH HUNT (Contagion)
6. SKIN GAME (Contagion)
7. EMPIRE OF A THOUSAND DAYS (Pride)
8. CRYING FOR HELP IV (Songs From The Lion's Cage)
9. A STATE OF GRACE (The Visitor)
10. (DON'T FORGET TO) BREATHE (The Visitor)
11. MEDUSA (Pride)
12. SMOKE AND MIRRORS (Pepper's Ghost)
13. SERENITY (The Visitor)
14. SALAMANDER (Contagion)
15. THE VISITOR (The Visitor)

#encore:
16. FRIDAY'S DREAM (Immortal?)
17. SOLOMON (Songs From The Lion's Cage)

#encore 2
18. CRYING FOR HELP VII - Rock Version (Pride)

Hoogtepunten te over; 'Midas Vision', 'The Visitor', 'A Crack in the Ice', 'Solomon' en 'Salamander' hoorden daar zeer zeker bij. Het was weerom een boeidende trip in het almachtige universum van Arena...

Dat die nieuwe ARENA-plaat er nu maar eens snel aankomt ...
.

Geen opmerkingen: