zondag, november 14, 2010

"You're just another victim of The Peter Principle"

In een hiërarchie stijgt elke werknemer tot zijn niveau van incompetentie”, dat is kort 'het Peterprincipe', of 'The Peter Principle'. Het thema waarrond de nieuwe single van Beyond The Labyrinth draait, de vierde single al voor het album 'Chapter III: Stories'.You’re just another victim of the Peter Principle everything’ gone wrong - nothing’s going right just another victim of the Peter Principle that’s why you can’t sleep at night” zingt Jo De Boeck overtuigend in het refrein. Een catchy refrein dat je meteen onthoudt en de song heeft eigenlijk alles in zich om een hit te worden, maar dan moet natuurlijk wel een radiostation dit op (willen) pikken! De single heeft een goede drive, een geweldige opbouw met inbegrip van de knappe ritmesectie; de strakke bas van Gerry Verstreken het fraaie drumwerk van Michel Lodder. Het begint met een bescheiden toestenpartij, dan valt meteen de gitaar met de melodie die doorheen de hele song herhaald wordt, door gitaar en ook door bas. Het drumwerk is geweldig. En Jo is weer in goede doen, ook in het karakteristieke rustige tussenstuk in het nummer. Geert Fieuws gitaarsoli naar het einde van de song toe zijn ook erg mooi. 'The Peter Principle' heeft alles in zich om een Beyond The Labyrinth-classic te worden, en zal zeker niet misstaan in de live sets.

De vierde single voor 'Chapters' bevat ook de track 'Fear's The Killer' net als 'The Peter Principle' in erg sterke schoenen staat. De stevige gitaren, de geweldige feel die de song heeft en wat een meezinger zeg. En ook hier valt te genieten van enkele knappe solo's, opvallend is ook het subtiele ingehouden toetsenwerk, haast op de achtegrond maar toch essentieel. Met 'Fear's The Killer' hebben 'Hidden Agenda' en 'The Peter Principle' er een stevig broertje bij.

De nieuwe single van Beyond The Labyrinth is vanaf morgen, 15 november te verkrijgen. Van de clip kun je dus nu al genieten.

info: www.beyond-the-labyrinth.com
.

1 opmerking:

Anoniem zei

Bedankt, Mark.

Hartverwarmende review en we're gonna share it natuurlijk ;)
Geert Fieuw/BTL