zaterdag, april 30, 2011

Vingervlugge Fiddleklasse & Meer Mooie Liedjes: Louise Killeen, Aidan Burke & Daithi Rua

 Daithi Rua is onderhand een vaste waarde in O Fiach's Irish Pub in Mechelen aka kind aan huis. Donderdag 28 april was hij opnieuw van de partij, maar dit keer samen met de fiddler-sensatie Aidan Burke.

Daithi bracht ook de sympathieke Louise Killeen mee. Zij mocht de rol van 'voorprogramma' op zich nemen. Louise deed dat met verve en de veel te korte set smaakte naar meer... Louise heeft een erg aangenaam, een beetje hees en sexy, stemgeluid. En haar mooie liedjes deden de rest.
We kregen ondermeer het o zo mooie 'Coalmines', 'Ease Up On Me Dear', een geweldig 'Brilliant Tease' - "a song about someone who's a flirt. A bit like Daithi", aldus Louise. (!).  Met een overtuigend 'Starstruck' werd de te korte set besloten.  Louise biste met 'City of New Orleans'.


Ik hoop echt dat de Ierse Pub haar eens naar Mechelen haalt om haar eigen ding te komen doen. Ondertussen ben ik alvast zoet met haar twee albums die ik mee naar huis nam ('Stars in The Morning' en 'Brilliant Tease'). Maar dus: nog van dat !

Om 21.20 begonnen Aidan Burke & Daithi Rua aan hun zeer gesmaakte set. De combinatie, Daithi op gitaar en Aidan op de fiddle werkte uitstekend. Sommige stukken speelde Aidan alleen, meestal speelde het duo samen, met hoofdzakelijk nummers van Daithi, en hier en daar een cover.

Genoten van het enorm knappe vingervlugge Fiddlespel van Aidan Burke - de man die sneller fiddlet dan zijn schaduw - alsook van de immer prachige liedjes van Daithi Rua. Ook nu weer koos hij een aantal originele covers om te brengen, de uitvoering was geweldig, zeker ook met de toevoeging van Aidan Burke's fiddlespel.


Hoogtepunten: zowat alle fiddlekunstjes van Aidan Burke, alweer een sublieme versie van 'Causeway', 'I'm A Watered Down Version Of Him' en 'As I Roved Out'. Maar de hele set was sterk. De combinatie Burke-Rua blijkt dan ook geweldig te werken: die mooie stem en het gitaarspel van Daithi, het fiddle-geweld en de subtiele fiddlebegeleiding van Burke...

> Op de set ondermeer:
Hard To Say Goodbye (Robbie O' Connel)
The Island (Celtic Thunder)
As I Roved Out (Planxty)
Bankers & Wankers - fiddle instrumental
The Contender (Jimmy McCarthy)
Oslo Whiskey - fiddle instrumental
Trouble
I'm A Watered Down Version of Him
Ponchartrain
Follow Me Up To Carlow
Waltzing For Dreamers (Richard Thompson)
Causeway
Trouble in This Fields (Nanci Griffith)
More Than I Can Say
Olny Our Rivers Run Free (Mickey Mac Connel)
Vanna's Blue Laces
Throw Your Arms Around Me (Hunters & Collectors)
Sail Away (Man in Black)

verslag: (c) Markec - alle foto's: (c) Christel Schoepen

1 opmerking:

Christel zei

Weerom een knap verslag met duidelijk nog een nagenietende Mark als verslaggever!