zondag, september 25, 2011

Arthur's Day: Guinness & the soul of Moakley

De Nieuw-Zeelandse singer-songwriter Mark Oakley  was weer in 't land. Ook nu kon een bezoek aan O'Fiach's Irish Pub in Mechelen niet ontbreken. Zijn doortocht vond plaats op donderdag 22 september, op Arthur's (Guinness) Day. Er zijn slechtere scenario's: 'The Black Stuff ' en die geweldige soulstem van Moakley.

Hij bracht er een korte, subtiele en uitstekende set. Met hoogvliegers zoals zijn bloedmooie interpretaties van 'Fields of Gold' (Sting) en 'Drive' (R.E.M.). En dat hij tegemoet wou komen aan mijn verzoekje als allerlaatste bis kon ik zeer waarderen: 'Message to My Girl' (Split Enz) klonk dan ook lichtjes geweldig...

Iets te weinig eigen nummers in de set, te weinig: want 'Moakley's eigen nummers zijn erg sterk en verdienen om meer aan bod te komen. Maar we kregen natuurlijk wel 'Dancin' Round Each Other For Years', 'What's Inside' en 'I'm in Love With You' als opener.

Jammer dat de man zijn laatste trein moest halen, anders was hij wellicht, zoals bij een van zijn vorige doortochten nog wat met me blijven doorbomen over muziek en 'the eighties'...

> SET:
I'm In Love With You (It Was Always You)/ Total Control (The Motels)/ I'm On Fire (Bruce Springsteen)/ Riding Trains/ Dancin' Round Each Other For Years/ Just The Two Of Us (Bill Withers)/ Drive (The Cars)/ Fields of Gold (Sting)/ What's Inside/ Under The Bridge (Red Hot Chili Peppers)/ Just Not Today/ Sexual Healing (Marvin Gaye)
Bis
Yellow (Coldplay)/ Message to My Girl (Splitz Enz)

Geen opmerkingen: