woensdag, januari 03, 2007

The Police plant rëunie!

Volgens de Britse krant The Daily Mirror zou de legendarische Britse band The Police een reünietour plannen voor volgende zomer.

Voormalige frontman Sting, die altijd gekant was tégen een reünie, zou druk aan het onderhandelen zijn met drummer Stewart Copeland en gitarist Andy Summers. Een woordvoerdster van A&M (destijds het platenlabel van de band) bevestigde dat er 'gesprekken hebben plaats gehad'.

The Police werd dertig jaar gelden opgericht en ook de allereerste Police-single 'Roxanne' blaast dan 30 kaarsjes uit. Het zou mee de aanleiding zijn voor de reünie. Tussen 1977 en 1984 stond het trio garant voor een originele mix van punk, rock, ska en newwave. Telkens met knappe teksten en het karakteristieke stemgeluid van Sting. Met hits zoals "Message In A Bottle","Every Breathe You Take" en "Don't Stand So Close To Me". De band is nooit officieel gesplit, maar na het vijfde album "Synchronicity" was het water tussen de drie te diep en was er - op de 1986 remake van "Don't Stand So Close To Me" na - geen sprake meer van Police-releases.

De drie bandleden gingen elk hun eigen weg. Stewart Copeland was vanaf dan vooral actief met het componeren van soundtracks en als sessiedrummer en ook Andy Summers startte een solocarièrre. Maar het succesvolst was wel de solocarrière van Sting.

The Police
zou beginnen touren meteen na het einde van Sting's huidige tour. Dra zouden de eerste datums bekend gemaakt worden. Police-fans hebben iets om naar uit te kijken! En nu maar hopen dat het waar is... Zo ja, hopen dat ze ook ons land aandoen. En met een beetje geluk zijn we erbij...

Geen opmerkingen: